avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In perioada de concediu medical se poate depune dosar ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In perioada de concediu medical se poate depune dosar pentru CCC ?

Am rugamintea sa ma lamuriti exact, sotul meu este angajat in sistem militar si doreste sa intre in concediul de crestere a copilului, dar el este in concediu medical pana in 14 aprilie, iar pe 25 martie vrea sa depuna dosarul de CCC la UM de care apartine, si dosarul va intra in vigoare cu 8 aprilie, ce ziceti se poate? adica in perioada in care intra in crestere el este in cm ? sau lamuriti-ma mai exact ce trebuie facut, va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:16, 23 Martie 2014
Din momentul in care intra in C.C.C. i se suspenda C.I.M. si, ca urmare, se va intrerupe si concediul medical.
De ce nu se amana depunerea dosarului (C.C.C.) cu o saptamana pentru ca dosarul sa intre in vigoare incepand cu data zilei urmatoare dupa terminarea C.M., pentru a nu se intrerupe medicalul din cauza intrarii in "stand by" a contractului individual de munca pe care il are incheiat cu U.M. respectiva ?
Asa ar fi cel mai bine pentru a putea beneficia si de C.M. in totalitate (pana in 14 Aprilie 2014, inclusiv) dar si de a intra in concediul de crestere copil imediat de a doua zi dupa medical, incepand cu 15 Aprilie 2014.
Succes !
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Se poate si asa. Eu am raspuns intrebarii. Completarea dvs. poate fi folositoare daca ce se incaseaza ca si C.M. e mai mare ca C.C.C.
Asa este, insa eu am incercat sa ajut cu o posibila solutie, astfel ca sa nu se amestece cele doua situatii (C.M. cu C.C.C.).
Deci raspunsul era NU, el nu va fi in C.M. daca se admite si intra in vigoare Dosar de C.C.C.
Legat de remuneratia pecuniara, ca drepturi, va trebui vazut exact care este varianta mai avntajoasa pentru familie, avand in vedere si faptul ca in situatia raspunsului meu perioada cand se va incheia C.C.C va fi cu o saptamana mai mare din cauza prelungirii finalizarii C.M. primit, aceasta constituind un oarecare avantaj temporal.

Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
ana-cer, moderator
1. Nu se poate cumla indemnizatia pentru concediu medical cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Asa ca ori intra in CCC dupa ce se termina concediul medical ori merge la medicul prescriptor si modifica data de valabilitate a concediului medical,


Mihail_Popa a scris:
...perioada cand se va incheia C.C.C va fi cu o saptamana mai mare din cauza prelungirii finalizarii C.M. primit...


1. Data de incetare a CCC este aceeasi indiferent de data la care se intra in CCC.

2. CCC se acorda pana la implinirea varstei de 1 an sau 2 ani a copilului (sau 3 ani in cazul copilului cu handicap).
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului lavanda lavanda Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema destul de serioasa, si anume. Pana in data de 10 aprilie 2014 ma gasesc in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil tatal GabrielStefan84 GabrielStefan84 Buna ziua Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea nelamuirere: in data de 27.05.2024 se ... Codrut07 Codrut07 Buna ziua, am urmatoarea nelamuirere: In data de 27.05.2024 se va naste copilul meu (noi suntem casatoriti, eu fiind tatal) Am decis ca voi intra eu (tatal) ... (vezi toată discuția)