avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna ziua,as vrea sa imi spuneti ce sanse am sa obtin in urma divortului tutela copilului,care are 10 ani impliniti in noiembrie si un procent cat mai mare din apartamentul cumparat impreuna.Mentionez ca apartamentul l-am obtinut dupa ce parintii mei au vandut un alt apartament si ne-au dat noua banii,cu notificarea de a avea grija de ei si de a le asigura inmormantarea cuvenita(notificare semnata si de sotie).De asemenea solicit tutela copilului deoarece eu platesc toate cheltuielile casei,am un salariu bun,termin la ora 15.00 fata de ea,care termina la 20.00 si are salariu mediu pe economieMultumesc anticipat si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:07, 23 Martie 2014
Raspunsul la intrebarea formulate de dvs nu vi-l poate da decat instant, prin hotararea sa care va tine seama de toate aspectele mentionate, dar mai ales de interesul minorului.
Se va face si o ancheta sociala de catre autoritatea tutelara si va fi intrebat si copilul despre relatia sa cu amandoi parintii....Deci e greu de spus ce sanse aveti in acest sens. Cu privire la partaj, impartirea bunurilor commune realizate in timpul casatoriei depinde de mai multe aspect cu privire la calitatea bunurilor, provenienta lor si titlul sub care au fost primite de soti, dar si de destinatia lor-afectate uzului p[ropriu al sotului sau unei activitati proprii ori afectate gospodariei commune, etc....Un avocet va poate ajuta mai concret dupa prezentarea actelor bunurilor ce vor fi solicitate la partajare....success!
asa cum remarca si colegul nu vi se poate raspunde ce sanse aveti pana nu se studiaza cazul in speta si ce probe puteti administra. abea dupa ce divortati puteti pune problema de partaj. si aici trebuie vazut ce probe aveti ca sa vi se poata raspunde
Veti exercita impreuna cu mama autoritatea parinteasca, de tutela nu poate fi vb
Domiciliul copilului poate fi stabilit la dvs daca in acea casa a stat copilul si pana la divort si daca e atasat de dvs, aveti o relatie buna si copilul vrea sa ramana acolo.
Schimbarile din viata parintilor nu ar trebui sa schimbe prea multe elemente in viata copilului sa schimbe casa, scoala, anturajul..
O problema este cea a divortului, custodiei si locuintei minorului si o alta problema distincta este cea a partajului.

Nimic nu va impiedica sa solutionati amiabil atat divortul cat si partajul, cea mai rapida si necostisitoare modalitate.

Daca insa sotii nu ajung la un acord va trebui sa intervina instanta si sa hotarasca in locul dvs. In functie de probele de la dosar se va pronunta desfacerea casatoriei din vina unuia dintre soti sau din culpa comuna.

Custodia va fi in mod cert comuna, neexistand temeiuri legale pt o custodie exclusiva.

In privinta stabilirii locuintei acestuia, se va efectua o ancheta sociala, va fi audiat obligatoriu minorul, iar instanta va decide strict in functie de interesul superior al copilului.

Apoi - dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort - va puteti gandi la partaj. Si in acest caz sansele de castig sunt in functie de probele pe care le aveti, de martorii audiati, de acte.

Daca parintii nu au specificat expres ca va dau acesti bani dvs, ci ei au fost o inzestarare comuna avand in vedere casatoria dvs, sunt sanse ca instanta sa considere imobilul ca bun comun.Insa repet, trebuie studiate actele si discutata situatia concreta.
Aveti sanse exact cum va motivati dorintele, or aici nu prea am vazut motive...
E bun ca iesiti la ora 15, nu conteaza venitul, nu conteaza al cui e apartamentul si cine a platit mai mult la intretinere, ca asa cel mai bogat ar lua mereu copilul.
Depinde de alte elemente: cine i-a facut baie copilului, teme, cine l-a invatat sa mearga pe bicicleta, dar mai ales chestiunile zilnice.

Nu va puteti intelege?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)
Divort; incredintare copii; partaj valerica1 valerica1 am 2 copii, sunt in concediu de crestere a copilului.sotul are o legatura extraconjugala.ma ajuta la divort daca am dovezi in sensul acesta?ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)