avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA si castig bani din transport marfuri
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA si castig bani din transport marfuri

Am infiinta recent un PFA pentru transport marfuri . Am incheiat un contract de comodat auto intre persoana fizica si PFA pe o autoutilitara(volkswagen T4 doka) care va fi folosita pentru realizarea de venit al PFA-ului. Pentru a-mi deduce cheltuielile cu consumabilele masini si alte cheltuieli , trebuie sa trec masina pe lista de inventar a PFA-ului ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Vladu , Contabil 14:54, 23 Martie 2014
Buna ziua,

In cadrul registrului inventar al PFA-ului ( lista de inventar) vor fi trecute obiectele de inventar si mijloacele fixe achizitionate de catre PFA. ( alte masini, utilaje, mobila, electronice.s.a).

Masina pe care o detineti in comodat nu se trece in registrul inventar. Cheltuielile generate de aceasta se vor inregistra in Registrul Jurnal de Incasari si Plati si vor fi deductibile 100% deoarece va ajuta in obtinerea de venituri impozabile.

O zi frumoasa,



Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)
Registrul inventar cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Cu ce trebuie completat registrul inventar (sunt titularul unei intrepr.indiv.)? (vezi toată discuția)
Pfa cu sediul la domiciliu grandanat grandanat Vreau sa-mi infiintez un PFA cu sediul profesional la adresa de domiciliu insa nu sunt eu proprietar pe imobilul in cauza ci parintii mei. In acest caz ce ... (vezi toată discuția)