Buna ziua, as dori sa stiu cum pot obtine titlul de proprietate dupa ce titularii sunt decedati de aprox. 20 ani si ei cat au fost in viata nu au facut acte pentru copii lor. Acum vor sa faca succesiunea si titlul de proprietate nu este la niciunul din mostenitori. Am inteles ca trebuie sa fac o cerere la primarie, iar primaria sa trimita cererea la judet de unde sa-mi elibereze un duplicat de pe titlul de proprietate. Titlul de proprietate nu a fost pierdut sau distrus, doar ca nu a fost eliberat niciodata cred. Intrebarea mea ar fi ce trebuie sa fac ca sa pot obtine un duplicat de pe titlul de proprietate sau o copie si cum ar arata cererea aia si ce documente mai trebuie anexate.
Duplicatul se elibereaza doar daca originalul s-a pierdut,/distrus ori dvs spuneti ca nu s-a eliberat niciodata titlu de proprietate pentru suprafetele respective.
Trebuie sa faceti demersuri pentru obtinerea titlului nu a duplicatului.
Titlul de proprietate exista dar nu a fost niciodata cerut de la judet, despre asta este vorba si trebuie sa stiu ce pot face, am dus o cerere mai aqm un an dar cererea ''s-a pierdut'' la cosul de gunoi cred. Asa ca trebuie sa merg cu alta sa cer si un nr. de inregistrare, doar k vreau sa ma duc cu o cerere buna si sa ma duc pregatit.
dariad
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cotoarele titlurilor de proprietate eliberate le detine in arhiva OCPI al judetului. Si eu m-am adresat Oficiului, dar din nu stiu ce motive m-au directionat catre primarie.
La primarie sunt obligati de lege sa va raspunda la cererea daca a fost eliberat vreun titlu de proprietate pe numele parintilor. Ar trebui sa existe si un registru unde a semnat fiecare care si-a ridicat titlul de acolo. Ar trebui sa existe o baza de date electronica cu toate titlurile de proprietate eliberate. Ar trebui sa existe la primarie si copii ale cotoarelor. Ar trebui sa existe o situatie in baza legii din 2013 care prevede inventarierea terenurilor din toate titlurile de proprietate.
Daca nu au fost eliberate inca titluri de proprietate, dar decedatii au facut cerere la primarie in termenul legal, deci trebuiau sa le primeasca, acum e momentul sa actionati. Nu stiu de ce ati asteptat atata? Atasati la cererea catre primarie acte de stare civila si certificatele de deces pentru a dovedi ca aveti dreptul sa cereti informatii referitoare la drepturile de proprietate ale parintilor decedati.
Buna ziua,am dori sa facem masa succesorala dar titlu de proprietete e in posesia unuia dintre frati care nu vrea sa_l inapoieze noua.Cum am putea sa avem un duplicat al titlului? Multumesc