avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dublura carte de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dublura carte de munca

Am lucrat in combinat, la Galati vreme de 20 ani.In anul 2000 am plecat din tara , la munca si am ramas acolo.Cartea de munca mi-a ramas la Sidex, dar cei de acolo spun ca nu o gasesc.

Intrebare

Unde as putea sa obtin o dublura a cartii de munca?Am nevoie de cartea de munca ptr pensionare.
Am dat telefon la Inspectoratul teritorial de munca Galati , dar acestia spun ca Sidexul nu a transmis niciodata cartile de munca la dansii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 23 Martie 2014
Solicitati in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa va elibereze carnetul de munca si adeverinta conform anexei 14 din Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010, in vederea pensionarii.
Trebuie sa primiti raspuns in scris de la angajator, in care sa se mentioneze unde se regaseste/ ce s-a facut cu carnetul dvs. de munca.
Carnetele de munca, dosarele de personal, statele de plata nu pot fi distruse, au regim de pastrare/ arhivare.
Nu puteti obtine dublura de pe carnetul de munca.
Duplicat dupa carnetul de munca nu aveti cum sa obtineti.

In acest caz, va trebui pentru pensionare sa obtineti adeverinte de vechime de la fostii dvs angajatori.
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie yo4bzc yo4bzc Buna ziua!!!!Ma numesc IATAN DORIN din GL nascusint la 4.10.1956;Am lucrat in SIDEX din noiermbrie 1077 pana in septembrie 2002 cand am iesit cu ORDONANTA din ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu carte de munca pierduta uleiamihaela uleiamihaela Buna ziua! Ma confrunt si eu cu o problema privind pensionarea, pentru ca am pierdut cartea de munca in original. Am depus la casa de pensii sector 3 dosarul ... (vezi toată discuția)
Ce fac in cazul in care nu mi se gaseste cartea de munca? florentina brindusa florentina brindusa Va rog sa ma indrumati intr-o problema. Eu mi-am incheiat activitatea la ultimul loc de munca in luna martie2010 . La ITM mi se spune ca , cartea de munca mi-a ... (vezi toată discuția)