avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce fac in cazul in care nu mi se gaseste cartea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce fac in cazul in care nu mi se gaseste cartea de munca?

Va rog sa ma indrumati intr-o problema. Eu mi-am incheiat activitatea la ultimul loc de munca in luna martie2010 . La ITM mi se spune ca , cartea de munca mi-a fost retrasa in luna iulie 2009, iar contabila spune ca nu stie de cartea de munca , ca nu-si aduce aminte ce s-a intamplat dar nu este nici la ea nici in actele firmei, iar la mine nu este. Ce pot face in acest caz si unde sa ma adresez. Am o copie a cartii de munca dar nu este legalizata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 28 Mai 2010
Decretul nr 92/1976 privind carnetul de munca art 9 In caz de furt,pierdere sau distrugere a carnetului de munca ,se va elibera celui in cauza un carnet de munca duplicat,de catre ultima unitate la care acesta a luctat sau lucreaza.
In caz de refuz din partea angajatorului a respecta dispozitia in domeniu,sesizati oficial ITM
Eliberarea duplicatului in caz de pierdere a carnetului de munca, se face numai dupa publicarea pierderii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei.
Trebuie sa obtineti adeverinte de vechime de la toate locurile de munca avute.
Trebuie sa obtin acele adeverinte chiar daca am o copie a cartii de munca?
Copia cărții de muncă nu vă folosește la mare lucru, cel mult pentru a vă adresa cu o cerere pt. eliberarea adeverințelor de la locurile de muncă înscrise în CM.
1. Pentru a usura munca celor pe unde ati lucrat, si a primi adeverintele de vechime mai repede, atasati la cereri cate o copie dupa copia carnetului de munca, cu perioada lucrata la fiecare din angajatorii dvs.
2. De la ITM sa va spuna cine a semnat pentru primirea carnetului de munca in 2009.

Alte discuții în legătură

Cartea de munca pierduta de catre angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Fostul angajator mi-a pierdut cartea de munca. Ce fac acum ? Am pierdut si vechimea ? Mai sunt inregistrat pe undeva ? Multumesc in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta raztud raztud Buna ziua Zilele trecute am pierdut (mi-a fost furata o geanta cu acte) cartea de munca. Am fost la ITM si mi-a spus sa duc \"adeverinte cu vechimea\" la noul ... (vezi toată discuția)
Carte de munca mioarapetre mioarapetre in perioada oct 2008-dec 2009 am lucrat ca si agent comercial la o firma de distributie in Bucuresti. La incetarea activitatii am solicitat cartea de munca si ... (vezi toată discuția)