Buna ziua!
Unde as putea sa depun o plangere impotriva administratorului de bloc?
Sunt chiriasa din luna ianuarie intr-un apartament si am vorbit cu administratorul inca de cand am venit in acest apartament dandu-i inca de la inceput citirea contoarului de la apa. Mentionez faptul ca apartamentul este prevazut cu centrala. Bineinteles ca am trecut pe la el sa-i dau citirea de vreo 2 ori in luna ianuarie la sfarsit, cat si in luna februarie la inceput, avand consumul de 2metri cubi. De asemenea administatorul nu locuieste continuu in localitatea unde este administrator, iar in perioada februarie la inceput 22 martie 2014 nu a fost de gasit. In data de 23.03.2014, a afisat faptul ca la ora 16:30 trebuie sa merge sa platim factura pentru luna ianuarie. m-am dus sa platesc si imi comunica faptul ca el nu are nicio citire pana acum si ca a trecut 5 metri cubi. Nu am reusit nicicum sa ma inteleg cu el pentru ca are 84 de ani si nu prea aude.
As dori sa fac o plangere si nu stiu cui trebuie sa ma adresez. De asemenea exista vreo cale legala sa platesc individual apa si salubritatea daca toata scara este administrata de acest domn?
Nu exista cale legala sa platiti separat consumul de apa si salubritatea, cheltuielile sunt mult mai multe intr-un condominiu, nu doar cele doua.
Daca v-a trecut mai mult intr-o luna la consumul de apa, acesta se poate regla in lunile urmatoare, administratorul este doar angajatul asociatiei, reprezentantul legal al asociatiei este presedintele.
Chiar daca detineti contract de locatiune incheiat cu proprietarul apartamentului,dv nu detineti acord de asociere incheiat cu asociatia de proprietari,respectiv nu beneficiati de drepturile legal prevazute proprietarilor de imobil
Discutati cu presedintele asociatiei, cu alti vecini care sunt in comitetul executiv si poate cu rabdare se regleaza lucrurile. Nu sunteti singura in acel bloc si cred ca mai patesc si altii ceea ce ati patit dumneavoastra.
Cat priveste drepturile dumneavoastra in asociatie, fiti linistita ca aveti toate drepturile, mai putin acelea rezervate proprietarilor membri ai asociatie (de a alege si a fi ales). Atat timp cat ati inchiriat legal, depuneti o copie a actului de inchiriere la presedintele asociatie, furnizati datele personale (din cartea de identitate) pentru a fi trecute in cartea de imobil... si incercati sa va adaptati tabieturilor din acea asociatie.
Dar, repet, aveti dreptul sa beneficiati ca oricare alt proprietar sau locatar, de locuinta inchiriata, de utilitati, de confort... si puteti sa solicitati explicatii cu privire la sumele afisate pentru ca doar dumneavoastra le platiti si nu altcineva. Eu cand platesc ceva, undeva, vreu sa stiu si am dreptul sa stiu pentru ce platesc si nimeni nu ma obliga sa fiu membru...