Buna, as dori sa ma ajuatti si pe mine in rezolvarea unei probleme de familie.
In urma cu 10 ani, parintii mei au fost ,,convinsi,, de sora mea care locuia cu sotul in municipiul Buzau, sa îi lase mostenire - prin vanzare cumparare, casa si terenul aferent unde acestia locuiau. La momentul respectiv eu locuiam la Piatra Neamt, iar parintii erau bolnavi (tata suferise recent o comotie cerebrala, urmata de o pareza totala, iar mama suferea de scolioză lombara). Sora de la Buzau i-a convins ca va avea grija de ei daca ii va lasa totul mostenire. Au mers la un notariat, unde a citit un asa zis model de contract de vanzare-cumparare prin care se obliga sa aiba grija de ambii parinti (vreo 7-8 clauze) care in fapt, dupa perfectarea contractului nu au aparut in acesta. Pur si simplu, s-a realizat o vanzare-cumparare, singura clauza fiind aceea ca va intra in posesia bunurilor dupa decesul parintilor.
Intre timp, sotul surorii mele a decedat, iar aceasta a mers si a rezolvat actele de succesiune (are doi copii majori), impartind si casa si terenul provenite din vanzarea-cumpararea de la parinti. Ulterior, a decedat si tata dar sora nu s-a ocupat si nu se ocupa de sprijinul acestora si ulterior al mamei.
Intre timp, aceasta s-a recasatorit de doua ori, a fost plecata pentru o perioada de trei ani din tara, perioada in care m-am ocupat de mama (financiar si nu numai), iar in prezent aceasta a revenit in tara cu un cetatean strain, cu care traieste in concubinaj. De la revenirea in tara, s-a stabilit la domiciliul mamei impreuna cu acesta, motivand faptul ca este proprietara. Mai mult de atat, nu se ocupa de problemele de sanatate ale acesteia.
Recent, i-a solicitat mamei sa semneze un document prin care sa fie de acord cu renovarea casei, dar in fapt a pus-o sa semneze un document notarial prin care isi da consimtamantul ca pe terenul aferent casei, unul dintre nepoti sa isi construiasca o casa.
Mama a incercat, inclusiv cand traia tata sa o determine sa renunte la acel act deoarece nu si-a respectat promisiunile fata de ei, dar nu a rezolvat nimic. Si in prezent mama doreste sa rezilieze acel contract, dar nu stie cum poate actiona.
In momentul de fata mama nu mai este lasata de sora mea sa discute cu mine, este batuta si i s-a sugerat ca va fi internata la un camin de batrani, fiind bolnava de mai multe afectiuni (cardiace si reumatice - are 81 ani), fiindu-i interzis accesul in toata casa.
Ea doreste in continuare sa actioneze pentru a rezilia acel contract.
Va rog sa ma ajutati si sa imi comunicati ce as putea face pentru a o ajuta pe mama.
Mentionez faptul ca eu nu am dorit sa actionez pentru rezilierea acestui contract incheiat de parinti, dar in situatia data ma gandesc foarte serios cum ar trebui sa actionez pentru a face acest lucru.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
ContSters42058 , utilizator
18:50, 27 Aprilie 2009