avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SRL-debitoare cu raspundere personala art.137 d ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SRL-debitoare cu raspundere personala art.137 d leg.64/95

Rog opinie specializata.Aduc in discutie un SRL cu 2 asociati din srl cu asociat unic.Poate administratorul judiciar,respectiv adm.financiara cere sechestru asigurator asupra unui asociat roman cu 0,03 pr.,botezat in citatie, ,,administrator,, singurul administrator cu drepturi nelimitate fiind celalalt asociat( italian) conform Reg.Com. cu aport majoritar de 99,97. Din dosarul cauzei reiese ca srl. nus-a prezentat.Asociatul in cauza nu a fost director,cenzor,etc si nu se face vinovat de vreo fapta in a fara faptei ca a semnat la Reg.Com.,era nevoie de partea romana.Se cere deci inceputul unei actiuni in realizarea creantei.
Cel mai recent răspuns: ena , utilizator 19:24, 3 Iulie 2005
Asociatul in cauza, trebuie sa fie numit administrator prin actul constitutiv sau prin Hotarare a Adunarii Asociatilor pt a putea fi tras la raspundere.Vezi actul constitutiv, caci s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca asociatul tau e administrator si atunci...
Problema se pune daca a facut parte din conducerea S.C.-ului, oficial sau nu.
Daca da, se cere si savarsirea a cel putin a uneia din faptele prevazute de l. 64/95.
Administratorul judiciar cere, judecatorul sindic dispune... dupa ascultarea concluziilor tuturor partilor implicate. Iti poti face apararea atunci. Strict legat de intrebarea ta... daca administratorul judiciar poate cere... da, poate cere orice crede ca este in folosul creditorilor, insa numai judecatorul sindic dispune.
Ioana
O alta problema esentiala este aceea ca cel care va raspunde personal, sa aiba si cu ce.

Multumesc,Romy.Din piesele dosarului reiese ca SRL nu s-a prezentat,probabil administratorul jud. cauta sa indestuleze creanta ,folosind mijloace mai putin ortodoxe,inserand in motive, culpa neachitarii obligatiilor ce-i revin administratorului,citat prima data ,,administratorului,,apoi in repetarea citatiei de prezentare ,,paratului,,.Documentele SRL,semnaturile bilanturilor ,martorii pot aduce clarificari ?In adresa venita acasa,insotita de citatie, de aceeasi culpa 137.d. 64/95 este vinovat si administratorul. Mai precis, citatia esta ptr. 2 administratori,desi srl avea doar unul, domicilul adevaratului administrator fiind in Italia.O casa cam toti avem.

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator pe asociat srl ,cf.legii 64/1995 Cum este posibil ca un adm.judiciar sa ceara fara sa constate sechestru asiguratordin averea sa asupra asociatului cu aport 0.03, botezandu-l ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat eugen82 eugen82 Am urmatoarea situatie: SRL doi asociati unul 95% sint eu, al doilea 5%, care nu este de gasit de mult timp, se pare ca este plecat in strainatate , nu ... (vezi toată discuția)
Am o mare nedumerire popa_laura79 popa_laura79 Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului ... (vezi toată discuția)