avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SRL-debitoare cu raspundere personala art.137 d ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SRL-debitoare cu raspundere personala art.137 d leg.64/95

Rog opinie specializata.Aduc in discutie un SRL cu 2 asociati din srl cu asociat unic.Poate administratorul judiciar,respectiv adm.financiara cere sechestru asigurator asupra unui asociat roman cu 0,03 pr.,botezat in citatie, ,,administrator,, singurul administrator cu drepturi nelimitate fiind celalalt asociat( italian) conform Reg.Com. cu aport majoritar de 99,97. Din dosarul cauzei reiese ca srl. nus-a prezentat.Asociatul in cauza nu a fost director,cenzor,etc si nu se face vinovat de vreo fapta in a fara faptei ca a semnat la Reg.Com.,era nevoie de partea romana.Se cere deci inceputul unei actiuni in realizarea creantei.
Cel mai recent răspuns: ena , utilizator 19:24, 3 Iulie 2005
Puteti sa solicitati respingerea actiunii pe motiv ca nu s-a demonstrat culpa dumneavoastra, daca partea adversa nu o dewmonstreaza printr-o expertiza.
Mii de multumiri.Chiar asa se procedase,respectiv cu invocarea acestei exceptii, aratandu-se ca in piesele dosarului nu exista citarea adevaratului administ rator,care are domiciliul in strainatate, deci creditorul va trebui sa solicite chemarea in instanta a adevaratului administrator; ca proba s-a prezentat inscrisul de la Reg.Com. cu calitatea de asociat a paratului.Cred ca la viitoarea sedinta se va discuta exceptia cal. pr. pasive.Pentru adm iterea acestei exceptii este nevoie de mai multe prezentari in instanta, doua, trei ?Oare e suficient certificatul constatator dela R.Com. sau ce alte probe concludente sau pertinente ar contribui favorabil la admiterea acestei exceptii ?Raspunderea in limita aportului social va fi discutata separat ,doar dupa ce se va admite exceptia si respinge cererea pe 137, cu aplicarea art.139.? Inca o data multumiri,Ena.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator pe asociat srl ,cf.legii 64/1995 Cum este posibil ca un adm.judiciar sa ceara fara sa constate sechestru asiguratordin averea sa asupra asociatului cu aport 0.03, botezandu-l ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat eugen82 eugen82 Am urmatoarea situatie: SRL doi asociati unul 95% sint eu, al doilea 5%, care nu este de gasit de mult timp, se pare ca este plecat in strainatate , nu ... (vezi toată discuția)
Am o mare nedumerire popa_laura79 popa_laura79 Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului ... (vezi toată discuția)