avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale excludere asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

excludere asociat

Am urmatoarea situatie: SRL doi asociati unul 95% sint eu, al doilea 5%, care nu este de gasit de mult timp, se pare ca este plecat in strainatate , nu raspunde nici la corespondenta, nici nu mai locuieste la ultimul domiciliu cunoscut.
Am de facut modificari in firma: schimbare sediu, administrator, schimbare datele mele de identificare - adresa..
Pentru toate aceste schimbari la reg.com. am nevoie de semnatura lui, practic nu pot sa fac nicio modificare in actul constitutiv, firma este blocata.
Ce pot sa fac? Este posibila excluderea lui? Pe ce cale? Din lege nu prea reiese.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:42, 20 Iunie 2011
Reiese din lege foarte clar: art. 222-223 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Luati legatura cu un avocat sa va sprijine in acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa inchid firma dar asociatul nu este interesat de treaba asta valentincampionul valentincampionul buna ziua, am facut o firma cu o persoana si treaba nu a fost chiar asa cum am sperat... eu m-am bagat administrator si am 60% din firma.... asociata are ... (vezi toată discuția)
Cum gasesc asociatul disparut eugen82 eugen82 Asociatul este defapt asociata 5% intr-un srl cu doi asociati si a cam disparut de ani de zile. Spun a cam disparut pt. ca am mai aflat in trecut de la alte ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator mariusdan1 mariusdan1 Sunt asociat intr-un SRL alaturi de alti 2 asociati. Un asociat are 40 % Al doilea asociat 40% Si eu al treilea asociat 20% Al doilea asociat are si ... (vezi toată discuția)