avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi si urmari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi si urmari

Buna ziua
Am si eu 2 nelămuriri,
1.Daca parintii sunt decăzuți din drepturile părintești si minorul ramane la părinții mamei, mai are dreptul la pensie alimentara minorul ? Cine plateste acea pensie?
2. Daca tatal minorului este plecat in italia si nu se stie unde lucreaza si cât câștigă , ce se poate face?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana80 , utilizator 15:05, 24 Martie 2014
1) chiar si decazuti din drepturi, parintii trebuie sa plateasca pensie. Ambii parinti.
2) intai apelati la instanta pt a se stabili o pensie in favoarea copilului, daca nu stiti unde si pe cat lucreaza tatal, pensia se va stabili raportat la venitul minim pe economie din Romania.
Stiti adresa lui de acolo sau orasul ?
In primul rând multumesc pentru raspuns. Nu stiu exact daca lucreaza s au nu si nici cât castiga , dar este recăsătorit si are un copil din aceasta căsătorie. Stiu orasul si localitatea un locuiește.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie : japonez-roman anamaria katoh anamaria katoh bunna ziua ,am o intrebare in legatura cu adoptia fiului meu (dintr o casatorie anterioara ,tatal roman) .Actualul sot cetatian japonez poate sa imi infiieze ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi ambii părinți Liliana80 Liliana80 Buna ziua. Intrebarea mea este următoarea, daca ambii părinți sunt decăzuți din drepturi si bunica materna este tutorele minorei , părinții sunt ... (vezi toată discuția)
Decazut din drepturi nicolaeflorin nicolaeflorin buna ziua,problema mea sta in urmatorul fel..am 32 de ani si am fost casatorit in anul 2009 pana in 2010..in urma acestei casatorii am si o fetita care acum ... (vezi toată discuția)