avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura mediere - litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura mediere - litigiu de munca

Am un litigiu de munca cu institutia la care lucrez:schimbarea locului de munca fara acordul meu.Am angajat un avocat care sa-mi sustina drepturile,acesta a facut un demers de mediere numai ca nu s-a prezentat la mediere.Institutia cu care am litigiu spune in intampinare"invocam exceptia de inadmisibilitate facand referire la legea 192/2006 art.2 alin 1 lit.a) f).
Ce sa inteleg de aici ca avocatul meu mai rau mi-a facut?
Ce mai pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 17 Iulie 2014
Intr-adevar, instanta va respinge cererea de chemare in judecata ca inadmisibila in caz de neindeplinire de catre reclamant a obligatiei de a participa la sedinta de informare privind medierea, anterior introducerii cererii de chemare in judecata, sau dupa declansarea procesului pana la termenul dat de instanta in acest scop, pentru litigiile in materiile prevazute in lege.
Reluati dvs procedura. Prezentati-va la acel mediator ori la un alt mediator si solicitati reluarea procedurii.
Schimbati avocatul. Daca ati incheiat un contract cu dansul ii puteti solicita despagubiri.
Multumesc de recomandari,domnule Florin.
Am reusit sa castigam acest proces,iata decizia instantei:
"Admite contestaţia. Anulează dispoziţia nr. ..............2013 cu consecinţa repunerii parţilor in situaţia anterioara emiterii acesteia. Obliga intimata la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 500 lei. Executorie de drept. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea de apel depunându-se la Tribunalul........ Pronunţată în şedinţă publică, azi 10.07.2014"
In cazul in care intimata nu depune apel in perioada stabilita,are obligatia de respecta decizia instantei intr-un termen definit sau eu trebuie sa fac o cerere catre institutia respectiva(intimata)sa aplice hotararea instantei?
Punerea in executare se poate face :
- de bunavoie de catre debitorul obligatiei

- prin executare silita.


In practica, cel care a castigat litigiul face cerere de punere n executare a hot.jud.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea-obligatorie din august? andreidarius andreidarius Stie cineva clar care sunt cauzele in care trebuie sa faci medierea anterior introducerii cererii de chemare in judecata ( ca altfel este inadmisibila ) si ... (vezi toată discuția)
Cand actioneaza mediatorul wattoferta2013 wattoferta2013 Societatea la care lucrea a vandut marfa catre o alta societate -client- si nu ne-a platit. Am notificat clientul , Care va fi urmatorul pas pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Cine poate realiza medierea ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine daca acum medierea poate fi realizata si de catre avocati, nu numai de mediatori ca inainte, avand in vedere Legea nr. ... (vezi toată discuția)