avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale microintreprindere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

microintreprindere

Buna...am si eu o intrebare m-am uitat la voi pe site si apare la un moment dat faptul ca pentru a putea fi inscrisa in categoria microintreprinderilor o societate trebuie sa inregistrezeze venituri care NU depasesc echivalentul in lei a 100.000 euro....atunci de ce la bcr apare citez: "Beneficiari: clienti din categoria MICRO (societati comerciale cu o cifra de afaceri anuala mai mica sau egala cu 1 mil. EUR echivalent)"...adica nu este o regula general valabila cea expusa la voi pe site..?!..fiecare isi impune propriile limite????..
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 21:07, 28 Aprilie 2009
Conditiile sunt in Codul Fiscal, nu la Banca Comerciala.100.000 euro
si atunci de ce BCR-ului i se permite sa practice alte limite...de ex firma mea are venituri de 1.300.000 RON(~300.000 euro) si cand vine vorba sa imi acorde o linie de credit fara garantie imi impune conditiile de acordare microintreprinderilor?!
mireille_is a scris:

si atunci de ce BCR-ului i se permite sa practice alte limite...de ex firma mea are venituri de 1.300.000 RON(~300.000 euro) si cand vine vorba sa imi acorde o linie de credit fara garantie imi impune conditiile de acordare microintreprinderilor?!


Dvs. in cadrul portofoliului de clienti pe care ii aveti nu ii "clasificati" in functie de criterii stabilite de dvs.?
Asa si BCR are dreptul sa clasifice clientii dupa cum doreste (de obicei o banca isi clasifica clientii dupa gradul de risc pe care il prezinta acestia).
Chiar si statul clasifica microintreprinderile dupa legea 346 sau dupa Codul fiscal.
De exemplu, conform legii 346/2004, microintreprindere este societatea care are până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţine active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei.
Dupa Codul fiscal microintreprindere este societatea care realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 50% din veniturile totale; are de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv; a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 100.000 euro; capitalul social al persoanei juridice este deţinut de persoane, altele decât statul, autorităţile locale şi instituţiile publice.

Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare societate in categoria microintreprindere gecor.consult gecor.consult Buna seara, Daca o societate are intre 10 si 49 salariati si CA intre 60.000 si 500.000 eur se incadreaza in categoria intreprindere mica sau ... (vezi toată discuția)
Imm? madu-deny madu-deny Ce conditii trebuie sa indeplineasca o societate ca sa fie incadrat in categoria IMM-urilor? Care sunt pasii? (vezi toată discuția)
Consultanta si management, cum se face diferentierea? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Am tot cautat explicatii privind activitatile de management si consultanta. Concret, care sunt acele activitati de management si consultanta ... (vezi toată discuția)