mireille_is a scris:
si atunci de ce BCR-ului i se permite sa practice alte limite...de ex firma mea are venituri de 1.300.000 RON(~300.000 euro) si cand vine vorba sa imi acorde o linie de credit fara garantie imi impune conditiile de acordare microintreprinderilor?!
Dvs. in cadrul portofoliului de clienti pe care ii aveti nu ii "clasificati" in functie de criterii stabilite de dvs.?
Asa si BCR are dreptul sa clasifice clientii dupa cum doreste (de obicei o banca isi clasifica clientii dupa
gradul de risc pe care il prezinta acestia).
Chiar si statul clasifica microintreprinderile dupa legea 346 sau dupa Codul fiscal.
De exemplu, conform
legii 346/2004, microintreprindere este societatea care are până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţine active totale de până la
2 milioane euro, echivalent în lei.
Dupa
Codul fiscal microintreprindere este societatea care realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 50% din veniturile totale; are de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv; a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a
100.000 euro; capitalul social al persoanei juridice este deţinut de persoane, altele decât statul, autorităţile locale şi instituţiile publice.