avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident - nu am primit acordul de a folosi asigurarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident - nu am primit acordul de a folosi asigurarea vinovatului.

Buna dimineata, acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier, lovind din spate un autoturism care a iesit din parcare direct pe banda 2 in fata mea, neputand opri la timp l-am lovit ma repet din spate.Am fost la Politie, agentul de la Accidente usoare l-a declarat vinovat pe celalalt sofer suspendandu-i permisul pe o perioada de 60 de zile pentru neacordare de prioritate. In timpul in care era completat procesul verbal soferul vinovat a sunat un avocat care i-a spus sa treaca la mentiuni ca nu isi recunoaste fapta si ca nu isi da acordul sa-mi repar masina pe asigurarea lui (precisez ca el era sofer, propietarul masini era pe scaunul din dreapta). Am fost la firma de asigurari care mi-a spus sa vin dupa 15 zile cand expira timpul pentru contestarea procesului verbal. Voi putea fi despagubit ?
Cel mai recent răspuns: UAlexandru , utilizator 03:21, 23 August 2014
Presupun ca politistul nu degeaba i-a suspendat permisul...Asa ca, dupa parerea mea, ia-ti un avocat, daca ala e atat de idiot sa nu-si recunoasca vina!
dvs mergeti in continuare cu cererea de despagubiri, nu va luati dupa ce zice nici soferul vinovat nici cei de la asigurari.

la cum pare, soferul va contesta procesul verbal si cei de la asigurari vor astepta solutionarea acestui proces pt a va despagubi, lucru cel putin incorect pt ca un asemenea proces poate dura mult.
Am fost ieri, dupa trecerea celor 15 zile la asigurari. Inspectorul de daune mi-a solicitat numarul de telefon al celuilalt sofer implicat in accident, i l-am dat, l-a sunat pe respectivul si acesta din urma a spus ca a depus contestatie si ca ii va trimite inspectorului de daune pe email ceva document scanat. Pe site-ul judecatoriei de aici din oras, nu apare. In cazul inceperii unui proces in cat timp primesc citatie acasa? Sau ce ar trebui sa fac mai departe ?
Nu iti vine tie citatie...el a contestat procesul verbal in instanta (adica politia). Cel mai probabil dupa cum se misca instantele la noi un proces dureaza vrun an jumate sau chiar doi timp in care asigurarile nu vor plati asteptand verdictul instantei. Eventual vorbeste cu un avocat si adu-i la cunostinta ca daca pierde procesul ai vei cere civil daune pentru ca ai stat cu masina nefacuta pana la terminarea procesului.
Am primit citatie sa ma prezint in septembrie la proces. Am fost citat ca intervenient, tin sa precizez ca nu am facut nimic in sensul asta. Ce ar trebui sa fac mai departe ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire autoturism stationat alexO1 alexO1 Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident auto dragneaadrian dragneaadrian Buna seara, am nevoie de un raspuns sau in sfat in legatura cu un accident auto. Masina mea care era parcata, a fost avariata in urma unui accident dintre 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme rca viorel 33 viorel 33 Buna ziua. Am o intrebare. Pe data de 16 noiembrie 2008 am gasit masina lovita in parcare. Dupa citeva ore de cautari am gasit masina care fusese parcata ... (vezi toată discuția)