avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme rca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme rca

Buna ziua. Am o intrebare. Pe data de 16 noiembrie 2008 am gasit masina lovita in parcare. Dupa citeva ore de cautari am gasit masina care fusese parcata linga mine peste noapte si dupa ce am pus masina una linga alta am constatat ca el era vinovatul. A doua zi am mers la politie si de aici incepe circul (mentionz ca dupa ce m-am convins ca ocea masina ma lovise am fost la proprietar acasa unde nu a recunoscut ca ar fi facut asa ceva) La pima citatie nu s- prezentat la a doua a venit cu un contract de vinzare/cumparare de mina (masina nu este radiata nici azi) a treia doar cu actele etc. Pe data de 10 ianuarie dupa ce in prealabil facusem o plingere catre comandantul pol. apare respectivul cu masina, sunt puse una linga cealalta si pol. constata ce am constatat si eu: el ma lovise. Dupa incheiera pv. respectivul semneaza dar mentioneaza ca el nu este de acord cu constatarea si nici cu despagubirea. Am mers la firma de asig. a inceput dosarul de daune dar trebuia chipurile sa semneze asiguratul. Peste o saptamina ma suna inspectorul de daune si-mi spune ca tipul s-a prezentat dar a spus ca el contesta pv. si da politistul in judecata pt. abuz in servici si pe mine pt. daune morale. PV. nu a fost contestat permisul il are suspendat si eu merg zi de zi la firma de asigurari si nu rezolv nimic motivind ca nu este clar ce s-a intimplat , ca trebuie sa vorbeasca cu juristul , ca trebuie sa vina cel vinovat sa semneze etc. Va rog n raspuns ce sa fac de doua luni si jumatate stau cu masina lovita . Multumesc
Cel mai recent răspuns: viorel 33 , utilizator 07:48, 31 Ianuarie 2009
cel mai sigur si recomandabil ar fi sa luati legatura cu un avocat, pentru a analiza speta si a promova o actiune in instanta . Cred ca o actiune in pretentii ar merge si chemati in contradictiru vinovatul si societatea de asigurari
Inteleg ca procesul verbal de contraventie s-a incheiat pe data de 10 ianuarie. Daca asa este, termenul de contestare a procesului verbal a expirat. Daca nu, inseamna ca s-a razgandit si este de acord cu el. In asemenea trebuie sa-si dea acordul la societatea de asigurare.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu
Problema o pun altfel ce rost mai are rca-ul daca trebuie semnatura vinovatului in cazul in care pentru o paguba de 20-30 milioane doar pentru deschiderea unui proces trebuiesc in prima faza cel putin 10 mil. si procesul dureaza cel putin 1 an? Cu dreptatea in mina i-ti repari singur masina pentru ca nu se merita un proces. Ce facem nu ne prezentam la firma de asigurari in caz de accident? Nu sunt de meserie dar citisem undeva ca procesul verbal necontestat este titlu executoriu. Sau poate nu pentru firmele de asigurari care gasesc mereu o chichita pentru a nu da banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal politie contestat Nafets2011 Nafets2011 Buna ziua, In data de 10.02.2017 am fost implicat intr un accident rutier in care masina mea a fost lovita din spate usor de un alt autoturism. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Cred ca trbuia sa evit politia viorel 33 viorel 33 Buna ziua. Am mai postat ceva cu privire la ce am patit asa ca am sa fiu scurt. Am gasit masina lovita in parcare, am mers la politie dupa ce l-am gasit pe ... (vezi toată discuția)
Lovire autoturism stationat alexO1 alexO1 Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la ... (vezi toată discuția)