avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal politie contestat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal politie contestat

Buna ziua,
In data de 10.02.2017 am fost implicat intr un accident rutier in care masina mea a fost lovita din spate usor de un alt autoturism. Deoarece soferul care a provocat a accidentul a avut un comportament violent inca de la inceputul accidentului am ajuns separat la biroul accidente usoare. A doua zi am fost contactat de un politiat si invitat la sediul politiei accidente usoare deoarece se prezentase si soferul care ma lovise.
Inca de cand am intrat in birou am observat o atitudine nepotrivita a agentului. Soferul care ma lovise a afirmat in declaratia accidentului ca eu am schimbat banda de mers si a prezentat o poza a accidentului in care practic se observa nevinovatia mea.
Agentul nu a dorit sa asculte nici o argumentatie din partea mea si m-a sanctionat cu amenda pentru schimbarea benzii de mers in baza fotografiei. Desi forografia nu prezinta ambele masini integral ci doar masina mea si o bucata din masina care m a lovit , nu are informatii pe ea si nu este concludenta pentru a interpreta accidentul , agentul m a amendat. Am observat ca masina avea in geam un tichet cu acces parlament si in timp ce agentul scria procesul verbal am vazut numele celui care m a lovit. La o verificare pe internet am aflat ca este deputat., de aici probabil atitudinea agentului care mi a spus verbal ca trebuie sa ma amendeze oricum ar fi.
Pagubele materiale ale masinii sunt importante dar consider ca am fost amendat total incorect.
Intrebarea ar fi daca agentul are dreptul sa ma amendeze in baza unei fotografii primite de la partea care m a accidentat si daca pot contesta procesul in instanta pe baza acestei fotografii , interpretarea agentului fiind incorecta. Pot deschide in instanta un proces pentru abuz in serviciu? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:32, 12 Februarie 2017
Buna ziua,
Contestati in instanta acel proces verbal in termenul legal de 15 zile!
In mod normal nu aveati ce cauta la politie, accidentele de acest gen se rezolva prin constatare amiabila de societatile de asigurari. Conditia de baza sa fie doar cele doua autoturisme si fara victime.

Nu prea se intelege ce contine procesul verbal al politiei. Doar faptul ca va amendeaza pentru schimbarea benzii fara semnalizare ? Fara sa va considere vinovat de accident ? Oricum, PV poate fi contestat in termen de 15 zile si va veti judeca cu politia.

Pentru treaba cu pagubele, daca sunteti vinovat, ar fi trebuit ca cel pagubit sa ceara recuperarea pagubei pe RCA-ul dvs. Aici ajungeti sa contestati la asigurator si trebuie sa vina cel ce constata pagubele ca sa decida vinovatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident - nu am primit acordul de a folosi asigurarea vinovatului. UAlexandru UAlexandru Buna dimineata, acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier, lovind din spate un autoturism care a iesit din parcare direct pe banda 2 in fata ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna? ContSters206995 ContSters206995 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident si as dori un sfat. Imprejurari: - inaintam pe Stefan pe linia de tramvai cu 40-50km/h, in dreapta mea fiind ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala kkukkuska kkukkuska Ma confrunt cu o problema si as vrea sa ma lamuriti putin, daca se poate. Cu ce ma confrunt: Am fost implicat intr-o tamponare usoara, in urma careia a ... (vezi toată discuția)