avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produs inlocuit cu unul defect fizic
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produs inlocuit cu unul defect fizic

Buna ziua,

Relativ recent, un produs IT a fost trimis in garantie, in urma careia magazinul l-a solutionat prin inlocuirea cu un produs identic, care prezinta defecte fizice (componente indoite, pini rupti, fire iesite din incinta, semne de uzura relative intense etc).

In urma insistentelor celor de la suport clienti, care persistau in incercarile lor de a induce ideea ca cele prezentate nu sunt defecte fizice, produsului i s-a facut o a doua intrare (in care cei de la magazinul online ar mentiona ca produsul s-a testat si este functional).

As vrea sa intreb, daca produsul ar fii luat in posesie si s-ar afla ca este nefuntional/functional, dar inferior starii produsului dus initial in garantie, precum si specificatiilor tehnice ale componentei, in cazul in care acestuia i s-ar face o a 3-a intrare, cei de la magazin ar putea nega acordarea garantiei, pe motiv ca clientul ar fii manevrat produsul necorezpunzator.

Pentur a evita astfel de situatii, i-ar obliga, legal, ceva anume sa elibereze vreun raport detaliat cu ce teste s-ar fii facut sau/si sa testeze produsul de fata cu clientul, la sediu?

Alte discuții în legătură

Pot, am dreputul sa refuz preluarea unei comenzi si onorarea acesteia. Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Doresc sa pun doua intrebari care au ca rezultat final aceeasi actiune, decizie din partea magazinului online de a NU prelua o comanda telefonica, ... (vezi toată discuția)
Tratament contabil reparatii produse in garantie intre persoane juridice Alexa1989 Alexa1989 Sunt o persoana juridica ce importa si comercializeaza produse strict catre alte persoane juridice. Am un produs defect pe care clientul meu persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Probleme aparute dupa returul unui produs popescualextraian popescualextraian Buna ziua, In data de 10.03.2017 am achizitionat o consola PS4 de la Media Galaxy/Altex Cluj, sediul Polus. Conform ofertei Media Galaxy, orice produs ... (vezi toată discuția)