buna ziua, am si eu o intrebare la dumneavoastra.. sunt in situatia in care vreau sa ma bag intr o afacere, mai exact un magazin de incaltaminte cu fratele meu pe care eu nu o stapanesc si nu pot avea control, dar pe de alta parte el o face de 4 ani de zile si cunoaste pe deplin totul, vrem sa marim capitalul de investitie, sa importe de mai multi bani incaltaminte, rolul meu in firma ar fi ca sponsor, practic as veni doar cu suma necesara de bani si el s,ar ocupa de tot cum face de 3 ani de zile, el mi,a sugerat sa bag suma X pentru investitii... si sa facem o noua firma in care sa fim asociati jumate jumate, am incrdere totala in el dar am vazut f multe cauzuri mai ales cu familia unde se ajunge la cearta, cum sugerati dvs sa fac facem totul pe hartie, sa merg pe incredere, sau ce demersuri sa iau sa pot fi sigur ca el imi va respecta cerintele ( inca odata repet, nu ma pricep la ceea ce face el, si nu voi avea controlul la afacere, insa am incredere deplina in ce poate face si in el) va rog frumos sa mi raspundeti, multumesc
Asociatul intr-o afacere (firma), are drepturi la castig si obligatii la paguba. In ziua de azi, a fi asociat intr-o firma nu mai este o joaca, precum acum 20 de ani. Aveti mare grija la pasul facut (mai ales daca nu aveti control), deoarece foarte usor puteti ajunge sa platiti din buzunar si alti bani, desi dvs. sperati sa faceti profit. Putini patroni fac profit, cei mai multi fac datorii. Si asta nu neaparat din rea intentie, cat mai ales ca nu se pricep, nu au educatie economica. Este greu sa primiti un sfat competent, doar pe baza informatiilor furnizate aici de dvs. Dpmdv trebuie sa vorbiti cu un consultant din domeniu cu date si sume concrete. Bafta!
Taxa forfetara....
bandi2
vreau sa intreb... cum se poate ca eu ,si multi altii banuiesc, nu am avut profit, anul trecut, si totusi trebuie sa platesc impozit pe profit... nu se bate ... (vezi toată discuția)