avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cod indemnizatie gresit pe certificatele de concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cod indemnizatie gresit pe certificatele de concediu medical

Buna ziua,am o problema........de pe 25 ianuarie sunt in asteptarea banilor de pe concediu medical in urma unui accident de munca.....am dus concediile angajatorului imediat ce au fost eliberate si vizate de medicul de familie....dar iata ca azi sunt 2 luni de atunci si asteptand banutii,interesandu-ma la Casa de Pensii daca au fost depuse aflu ca nici nu au fost depuse iar azi am surpriza de a fi instiintata de angajator ca codul de compensare este gresit mentionat pe CM,ca ar trebui modificate intai si apoi depuse.....deci am inteles eu bine?
In primul rand nu este prea tarziu acum pt depunerea lor?
-Apoi cum pot eu modifica acest cod de compensare?-sunt in total 4 formulare de CM-unul pe 4 zile cu cod 06_urgenta medico-chirurgicala si alte 3 formulare cu cod indemnizatie 01-care am inteles ca e boala obisnuita.....din acestea ultimele 3 unul este eliberat de la bucuresti unde am fost operata,eu fiind din buzau..
-Trebuie sa ma intorc la Bucuresti si pe la toate cabinetele de unde le-am eliberat pentru aceasta modificare?
-Care ar trebui sa fie codul corect?
-Dupa modifucarea lor-daca se poate acest lucru-le predau iarasi angajatorului pentru a le depune la CJP?
Va rog sa ma ajutati....m-am saturat de oameni recalcitranti,de functionari publici dezinteresati care dau din umeri...
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 14:00, 26 Martie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Daca angajatorul a depus dosarul la ITM si a declarat ca a fost accident de munca, atunci toate certificatele medicale pe care le aveti trebuie corectate cu codul de indemnizatie 03 (accident de munca - vedeti pe verso la formularul de certificat medical).
Corectura se poate face doar la unitatea medicala, de fapt de catre medicul care a eliberat certificatul initial. Acesta va taia peste inscrierea gresita, va scrie deasupra ceea ce este corect de scris si va mentiona alaturi "corectat de min", va semna si va pune parafa pe ambele exemplare ale certificatului medical.

Verificati intai la angajator daca a depus la ITM dosarui pentru accident de munca. Numai daca ITM a dat avizul pentru accident de munca merita sa umblati pentru corectarea certificatelor medicale. Daca acest aviz nu exista, angajatorul este obligat sa va plateasca certificatele medicale asa cum au fost scrise initial.
Aveti dreptul sa solicitati plata indemnizatiei in termen de 90 de zile de la eliberarea certificatului medical.
Daca angajatorul refuza plata, puteti sa faceti sesizare la casa de sanatate pentru refuz nejustificat a platii indemnizatiilor.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
ana-cer, moderator
Multumesc mult pentru lamuriri!
Da,angajatorul a depus la ITM dosarul privitor la acest accident de munca,in aceste 2 luni mi-au fost eliberate formularele de concediu despre care v-am povestit,iar astazi am primit si copia PV si formularul FIAM si tot astazi am aflat si aceste lucruri-precum ca nu au fost depuse CM la CJP si motivatia data de angajator....
In acest caz eu unde trebuie sa merg,si la Bucuresti sau doar la medicul care a eliberat primul CM in Buzau unde am fost internata in urgenta si apoi transferata la Bucuresti?
Trebuie sa merg cu acest proces verbal si pe baza lui imi vor modifica codul?precizez ca sotul a intrebat la un moment dat medicul despre acest aspect-precum ca ar fi trebuit trecut acolo codul 03 iar medicul i-a raspuns ca nu poate modifica codul atata timp cat sotia nu a facut o de claratie in acest sens la internarea mea in spital....pai eu atunci eram in soc posttraumatic...nu puteam face acest lucru plus ca nimeni nu m-a intrebat absolut nimic privind natura accidentului,ei s-au ocupat de mine strict medical...va multumesc anticipat,astept cu mare interes raspunsurile d-tra!
Toate certificatele medicale trebuie corectate cu cod 03. Vedeti pe fiecare ce medic l-a eliberat si mergeti la acesta cu copia de PV si solicitati corectura.
Mult succes!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical accident de munca rrramor rrramor Buna ziua, Speta: am un angajat care in luna februarie a suferit un accident. Din 11 februarie - 29 februarie a primit concediu medical din spital - cat ... (vezi toată discuția)
Cm accident de munca marsta marsta Buna ziua, in urma unui accident la locul de munca, declarat si la ITM, mi s-a eliberat CM pentru 4 saptamani, Sunt diferente procentuale la calculul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical accident de munca dboariu dboariu caz concret: o persoana este adusa de urgenta la spital; declara ca accidentul s-a intamplat in timpul muncii, dar sefa sectiei refuza sa elibereze ... (vezi toată discuția)