Buna ziua,am o problema........de pe 25 ianuarie sunt in asteptarea banilor de pe concediu medical in urma unui accident de munca.....am dus concediile angajatorului imediat ce au fost eliberate si vizate de medicul de familie....dar iata ca azi sunt 2 luni de atunci si asteptand banutii,interesandu-ma la Casa de Pensii daca au fost depuse aflu ca nici nu au fost depuse iar azi am surpriza de a fi instiintata de angajator ca codul de compensare este gresit mentionat pe CM,ca ar trebui modificate intai si apoi depuse.....deci am inteles eu bine?
In primul rand nu este prea tarziu acum pt depunerea lor?
-Apoi cum pot eu modifica acest cod de compensare?-sunt in total 4 formulare de CM-unul pe 4 zile cu cod 06_urgenta medico-chirurgicala si alte 3 formulare cu cod indemnizatie 01-care am inteles ca e boala obisnuita.....din acestea ultimele 3 unul este eliberat de la bucuresti unde am fost operata,eu fiind din buzau..
-Trebuie sa ma intorc la Bucuresti si pe la toate cabinetele de unde le-am eliberat pentru aceasta modificare?
-Care ar trebui sa fie codul corect?
-Dupa modifucarea lor-daca se poate acest lucru-le predau iarasi angajatorului pentru a le depune la CJP?
Va rog sa ma ajutati....m-am saturat de oameni recalcitranti,de functionari publici dezinteresati care dau din umeri...
Am inteles,multumesc pt raspuns dar cum puteau sti medicii despre acest cod daca nici macar nu m-au intrebat,ei au trecut codul corespunzator din punctul lor de vedere.....ingrijorerea mea este daca pe baza acestui proces verbal vor fi dispusi sa modifice codul si daca nu cumva este tardiv acum...sunt 2 luni de la primul concediu-e posibil sa ne chinuim cu atatea drumuri si insistente degeaba,sa avem apoi respingerea CM la Casa de Pensii pe motiv ca s-a depasit termenul in care trebuiau depuse si iarasi nervi.....
Pentru ce sa fie instiintat Colegiul medicilor? Nu sunt primele certificate medicale gresite si corectate!
Corectia unui certificat medical se face doar de medicul care a emis acel certificat, nu de medicul de familie!
Ordinul nr. 233/2006 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de
concediu medical şi a instrucţiunilor privind utilizarea şi modul de completare a certificatelor
de concediu medical:
ART. 10
(1) În caz de pierdere a certificatului de concediu medical, medicii pot elibera un duplicat la
cererea plătitorului sau a asiguratului, menţionându-se distinct "DUPLICAT".
(2) În cazul în care angajatorul respinge la plată un certificat de concediu medical datorită completării greşite constatate de către medicul de întreprindere, medicul care a eliberat certificatul de concediu medical poate efectua modificări pe formularul eliberat, confirmate prin semnătură şi parafă, sau poate elibera un duplicat în care menţionează, la data acordării, data când a efectuat modificarea, specificând "DUPLICAT" şi ataşând certificatul de concediu medical anulat la exemplarul 3 al noului formular
@claudia_edi27:
Certificatele corectate de medici le veti preda angajatorului. Acesta va trebui sa mearga cu ele la casa de pensii pentru avizarea lor, dupa care poate recalcula sumele care vi se cuvin pe lunile ianuarie si februarie.
In cazul in care nu vi se platesc aceste sume, faceti reclamatie la casa de sanatate impotriva angajatorului.
Ordinul nr. 233/2006 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de
concediu medical şi a instrucţiunilor privind utilizarea şi modul de completare a certificatelor
de concediu medical:
ART. 46 Avizul casei teritoriale de pensii (pentru accidente de muncă) şi avizul direcţiei de sănătate publică (pentru boli profesionale) se obţin prin grija plătitorului şi confirmă codurile de indemnizaţie de asigurări sociale de sănătate 02, 03, 04 şi 10. În acest caz, certificatele de concediu medical se depun direct la casele teritoriale de pensii din raza administrativ teritorială a angajatorului.