avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se inregistreaza contractul de comodat la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se inregistreaza contractul de comodat la administratia financiara?

Ma confrunt cu o problema.
Intentionez sa imi infiintez o firma cu sediul social pe un imobil ipotecat.
Evident, am nevoie de acordul bancii iar banca imi da acordul DAR: cu obligatia de a aduce la banca contractul de comodat si dovada de inregistrare la fisc.
Mai exact cele doua prevederi sunt:

"1) cu conditia incheierii contractului de comodat in forma scrisa si a inregistrarii acestuia la autoritatile fiscale competente( in cazul in care locatorul este persoana fizica);
2) cu obligatia proprietarului imobilului de a prezenta Bancii atat contractul de comodat cat si dovada inscrierii acestuia la autoritatile fiscale ( in cazul in care locatorul este persoana fizica ) in termen de 15 zile de la data incheierii, sub sanctiunea revocarii prezentului acord;"

Acum, un jurist imi spune - ceea ce mi se pare si mie normal - ca nu pot sa inregistrez la fisc un astfel de contract de comodat si nu am ce dovada sa le duc celor de la banca.
Alt jurist imi spune ca se pare ca da - trebuie sa depun la fisc.

Are cineva o idee daca se poate totusi sa depun contractul asta la fisc sau nu?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: barbarosza , utilizator 22:16, 6 Aprilie 2014
Se poate inregistra la Adm Fin., contractul de comodat .
MI-am facut firma acum 3 luni. Am avut aceasi intrebare, si i-am sunat pe cei care prin aplicatia lor ([ link extern ] )
mi-au completat actele gratuit pentru infiintarea de SRL.

Raspunsul lor: contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit, asadar pe cei de la ANAF NU ii intereseaza acest tip de contract, fiindca practic nu au ce castiga dupa el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat Vreau sa va intreb daca un contract de comodat se incheie obligatoriu in fata juristului.
(vezi toată discuția)
Raport de reevaluare pentru imobil aflat sub contract de leasing cipriantarara cipriantarara Buna ziua, am un spatiu comercial pentru care am un contract de leasing activ inceput in 2011 si care se va termina in 2019. trebuie sa depun raportul de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Este interzis contractul de comodat intre persoana fizica (comodant) si persoana juridica (comodatar) ? Pentru deschidere punct de lucru trebuie inregistrat la ... (vezi toată discuția)