avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetarea indemnizatiei crestere copil si incetarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetarea indemnizatiei crestere copil si incetarea somajului

Buna ziua!

Mai am o luna pana implineste copilul meu doi ani, insa am gasit un loc de munca am fost in probe si de pe 1 incep serviciul.
Inainte de a primi indemnizatia de crestere copil am fost in somaj, respectiv in concediu medical, iar din somaj mai am o saptamana pana implinesc cele 6 luni prevazute de lege.
Ce acte trebuie sa duc la AJOFM si ce acte la DAC?
Ultima luna din indemnizatie va mai fi platita sau nu?
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
iacobraluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:03, 25 Martie 2014
1. Incheiati contractul individual de munca (CIM) cu noul angajator.

2. Mergeti la Primarie cu o copie dupa CIM si solicitati suspendarea platii indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) si plata stimulentului de insertie de 500 lei lunar, pe perioada pana implineste copilul 2 ani.

3. Cu o copie dupa CIM mergeti la Agentia de Somaj sa va inceteze suspendarea platii indemnizatie de somaj si apoi incetarea acesteia.
Multumesc pentru raspuns, dar nu merg cu CIM la Directia de Asistenta Comunitara unde am depus si actele pentru indemnizatia de CCC? Trebuie sa merg la primarie?
1. Mergeti la Primarie, unde ati depus actele pentru indemnizatia pentru CCC (la Serv. de Asistenta Sociala) care va trimite actele mai departe la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

2. Daca va este mai la indemana puteti merge sa depuneti copia de pe CIM direct la AJPIS.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj sau concediu crestere copil danapauss danapauss am o fetita cu handicap grad 1,sunt asistent personal,am nascut in septembrie un baietel si am optat sa raman angajata si sa primesc stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil tzuka05 tzuka05 Buna ziua, Am intampinat si eu o problema foarte grava. In momentul in care mi-am depus actele pentru indemizatia de crestere copil am depus Adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe durata ccc mihaela2014 mihaela2014 Buna ziua, Am si eu o intrebare, am avut cim pe durata determ din noiemb 2012 ult act aditional fiind pana la 1 sept 2014, nu au dorit sa mi prelung ... (vezi toată discuția)