am divortat de comun acord la notariat. copilul in varsta de 6 ani s-a stabilit sa ramana la mine(mama). acum tata nu vrea sa-mi dea certificatul de nastere al copilului. cum pot sa-l recuperez?
Tatal are acelasi drept ca si dvs sa pastreze certificatul de nastere al copilului, oricum nu-l puteti folosi decat in prezenta si cu acordul celuilalt parinte, deci nu se pune problema de recuperare.
Pentru linistea dvs cereti un duplicat.
Sau i-l cereti in instanta. Dar, cum zicea colega, ce conteaza la care parinte sta? E o problema de control, or asta-i dauneaza copilului. Poate renunta unul dintre cei doi parinti, totusi, c-ar fi pacat.
si copie dupa buletinul tatalui va trebuie la inscrierea la scoala si semnatura tatalui pe cererea de inscriere (cel putin asa mi-a trebuit mie acum 3 ani, s-o fi schimbat ceva)
si daca tatal nu e de acord cu scoala la care vreti sa-l inscrieti poate merge si da declaratie in sensul acesta si tot nu vi-l inscrie
mai bine discutati cu tatal si mergeti impreuna sa inscrieti copilul (daca aveti cu cine, daca nu, nu)
Custodie comuna
Tinas
Buna seara,
Mi-a fost incredintat minorul in varsta de 12 ani in urma unui proces, tatal avand dreptul la vizita mai restrictiv, in sensul ca nu poate lua ... (vezi toată discuția)