avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Recuperare certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Recuperare certificat de nastere

am divortat de comun acord la notariat. copilul in varsta de 6 ani s-a stabilit sa ramana la mine(mama). acum tata nu vrea sa-mi dea certificatul de nastere al copilului. cum pot sa-l recuperez?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:53, 26 Martie 2014
Cel mai bine faceti cerere catre primaria de domiciliu pentru eliberarea altuia nou pe motiv pierdere cel vechi.
Tatal are acelasi drept ca si dvs sa pastreze certificatul de nastere al copilului, oricum nu-l puteti folosi decat in prezenta si cu acordul celuilalt parinte, deci nu se pune problema de recuperare.
Pentru linistea dvs cereti un duplicat.
Sau i-l cereti in instanta. Dar, cum zicea colega, ce conteaza la care parinte sta? E o problema de control, or asta-i dauneaza copilului. Poate renunta unul dintre cei doi parinti, totusi, c-ar fi pacat.
imi trebuie la inscrierea la scoala. , iau duplicat. multumesc pt raspuns
si copie dupa buletinul tatalui va trebuie la inscrierea la scoala si semnatura tatalui pe cererea de inscriere (cel putin asa mi-a trebuit mie acum 3 ani, s-o fi schimbat ceva)
si daca tatal nu e de acord cu scoala la care vreti sa-l inscrieti poate merge si da declaratie in sensul acesta si tot nu vi-l inscrie
mai bine discutati cu tatal si mergeti impreuna sa inscrieti copilul (daca aveti cu cine, daca nu, nu)
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul celuilalt parinte TOS55555 TOS55555 daca unul din parinti nu isi da acordul pt inscrierea la scoala ce poate face parintele la care sta copilul dupa divort pt a inscrie copilul la scoala?exista ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui dobandit prin casatorie annmaria annmaria Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibila pastrarea numelui dobandit prin casatorie, dupa divort, chiar daca sotul nu este de-acord cu acest lucru. ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Tinas Tinas Buna seara, Mi-a fost incredintat minorul in varsta de 12 ani in urma unui proces, tatal avand dreptul la vizita mai restrictiv, in sensul ca nu poate lua ... (vezi toată discuția)