avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dovedirea infractiunii numai cu recunoasterea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dovedirea infractiunii numai cu recunoasterea invinuitului

am gasit textul de maj jos pe internet,este vreo lege la acest aspect?

" Declaratia învinuitului poate contribui la aflarea adevarului dar numai daca se coroboreaza cu alte probe, numai declaratia de recunoastere a acestuia, nu este suficienta pentru a dovedi existenta infractiunii."
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 16:29, 27 Martie 2014
Depinde ce probe exista la dosar.
Doar avocatul care vede dosarul; va poate informa.
Mai puteti angaja un avocat care sa fie platit exact pentru o examinare independenta a cauzei chiar daca aveti avocat angajat.
Greu de spus cum sa procedati. In ce priveste valabilitatea redusa a recunoasterii, un exemplu ar fi ca cineva care recunoaste ca l-a impuscat mortal pe Popescu nu poate fi condamnat daca Popescu a fost gasit spanzurat, nu impuscat.
si in plus mai am 6 condamnari,deci nu sunt credibil in acest sens
Stiu si acest lucru trebuie sa il analizati dvs.
Avocatul dvs. Trebuie sa vada exact care sunt probele acuzarii.
nu e nici o proba,adica sunt in dosar 2 contracte de munca falsificate,iar atat eu cat si inculpatul celalalt am declarat ca eu am facu tfalsul..atat...dar acum vrem sa schimbam declaratia AMANDOI...a facut el si nu eu.....

Alte discuții în legătură

Principiul aflarii adevarului contra recunoastere puncuskaa puncuskaa instanta poate sa pronunte un caz de achitare si sa dispune aceasta solutie procesuala, in ciuda declaratiei de recunoastere a inculpatului – principiul ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cris_deo cris_deo Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)
Declaratiile suspectului in calitate de martor, raspunderea pentru marturie mincinoasa eusaisapte eusaisapte Daca unui suspect i s-a luat declaratie in calitate de martor, raspunde pentru savarsirea Marturiei mincinoase? Am observat ca suspectului i s-au luat ... (vezi toată discuția)