avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani

buna seara! va rog sa ma lamuriti intr-o problema: sunt in concediu pentru cresterea copilului ( copilul meu are 10 luni) si sunt din nou insarcinata. Voi naste cu putin timp inainte ca primul copil sa implineasca varsta de 2 ani. Voi mai beneficia de indemnizatie crestere copil si concediu crestere copil si pentru al doilea copil? calcul la venit se vor lua ultimele 12 luni din indemnizatie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: camisim , utilizator 13:16, 7 Mai 2009
Trebuie sa anunte imediat ce cunoaste cert acest fapt, nu la 7 luni.Sotul poate beneficia de indemnizatie daca indeplineste conditiile.Se vor lua in calcul toate veniturile obtinute in ultimele 12 luni anterioare nasterii de la cele 2 functii.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Va multumesc mult pentru raspuns! am inteles
Cu tot respectul,
Maria
Adresa scrisa catre angajator trebuie sa fie insotita de o adeverinta medicala de la medicul de familie care sa ateste faptul ca este insarcinata. Altfel, angajatorul nu are nicio obligatie. Cititi in acest sens Ordonanta 96/2003 privind protectia maternitatii
Hristos a inviat!
Am o intrebare. Am 3 copii, primul nascut in 2001, pentru care am beneficiat de concediu si indemnizatie de crestere in cuantum de 85% din salariu pe o perioaa de 2 ani, si ultimii doi nascuti in 2006, respectiv 2007, pentru care am beneficiat de indemnizatie in cuantum de 800, respectiv 600 de lei. Daca as mai avea un copil as mai beneficia de indemnizatie? Pentru ca din art. 6 al OUG 148 inteleg ca indemnizatia se acorda pentru 3 nasteri de dupa 1 ian. 2006, si deci nu s-ar pune la socoteala nasterea din 2001.
Va multumesc.
Multumesc frumos pentru raspuns!!! :)
Cu tot respectul,
maria

Alte discuții în legătură

Concediu pentru ingrijirea copilului Caserutu Caserutu Am 38 de ani, am trei copii, primul nascut in 1997, cel de al doilea in 1999, cel de al treilea nascut in 2010 , pentru care acum ma aflu in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie miiki22u miiki22u Va supun atentiei urmatoarea situatie: in februarie 2010 am nascut gemeni, am beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o mama este in concediul de crestere a copilului pana in noiembrie 2012,in iulie 2012 a nascut din nou.cf legii 166/2012 din octombrie nu trebuie sa ... (vezi toată discuția)