avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare denumire societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare denumire societate

Buna ziua !
In cazul modificarii denumirii societatii, in afara de modificarea in revisal si depunerii unei adrese la ITM , trebuie intocmit act aditional pt. fiecare CIM in parte ? Ma gandesc la faptul ca partile nu mai sunt aceleasi ....

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:12, 27 Martie 2014
Nu este necesar sa incheiati acte aditionale pentru asa ceva. Se poate face o instiintare catre toti salariatii prin care li se aduce al cunsotinta ca incepand cu data de ..... denumirea societatii este....

Schimbarea denumirii societatii nu afecteaza cu nimic partile din c.i.m.

Actul aditional inseamna acordul salariatului ... iar pentru modificarea denumirii societatii nu este necesar acest acord ... angajatorul poate decide oricand schimbarea denumirii societatii fara a avea nevoie de acordul salariatilor.


Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc inca o data pt. raspunsul complet . Cei de la ITm au nimerit ( din nou ) pe langa subiect .....
Daca aveti in viitor discutii cu ITM despre faptul ca nu aveti acte aditionale pentru schimbarea denumirii firmei, trebuie sa le explicati ca situatia schimbarii denumirii firmei este identica situatiei in care persoana fizica, indivdul, isi schima numele dupa casatorie sau divort.
Nu este nevoie pentru asta de acordul unitatii unde lucreaza, si nici nu se incheie act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume societate si cim / documente personal incheiate apetra apetra ce se intampla cu contractele de munca deja incheiate in cazul schimbarii numelui societatii si formei juridice? Si toate documentele, deciziile legate de ... (vezi toată discuția)
Schimbare denumire societate rak0770 rak0770 Daca s-a schimbat denumirea societatii, J si CUI au ramas aceleasi, cum se procedeaza? Se face act aditional pentru fiecare salariat sau o decizie prin care se ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim Manuela Mircea Manuela Mircea Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un model de act aditional la contractul individual de munca pentru schimbarea denumirii societatii? Multumesc ... (vezi toată discuția)