avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui copilului

Buna ziua, as avea nevoie de un sfat privind schimbarea numelui copilului minor (6 ani). As dori sa aflu cea mai rapida, usoara si ieftina modalitate tinind cont de urmatoarele:
-copilul e nascut in Olanda
-locuim aici de la nastere si nu avem intentia de a ne intoarce foarte curand in tara
-natonalitatea copilului, a mea si a tatalui este romana
-eu si tatal nu am fost casatoriti
-tatal a plecat din Olanda cand cel mic avea mai putin de un an
-tatal nu este activ in viata copilului in nici un fel
-cu foarte amri eforturi reusesc sa mai iau legatura cu el si asta doar telefonic (o data pe an)
In aceasta situatie imi este f greu din multe puncte de vedere juridice: pentru un asaport am nevoie de imputernicirea tatal;ui, pentru a calatori am nevoie de imputernicirea tatalui etc
As dori sa trec copilul pe numele meu in ideea ca imi va fi mult mai usor cu toate aceste lucruri.Sunt deschisa la orice optiuni si apreciez suportul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: clarimonda , utilizator 16:39, 26 Martie 2014
in situatia d-voastra nu sunt motive de schimbare a numelui copilului. Puteti intenta o actiune
prin care sa supliniti consimtamantul tatalui sa calatoriti cu copilul, eventual si pensie de intretinere daca nu contribuie la cresterea copilului.
Din pacate, problema dvs nu e ( numai) numele, adica si daca ati schimba numele, nu va ajuta.
Aveti nevoie d eo hotarare judecatoreasca prin care sa se fi stabilit ca numai dvs exercitati autoritatea parinteasca.
Multumesc pentru reactii.
Aceasta hotarare judecatoreasca se face orintr-un avocat? Este un proces lung? ce anume implica aceasta actinue?
Multumesc anticipat.
Adresati-va unui avocat acolo, cred ca va puteti judeca in tara unde sunteti.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea peste granite fara acordul meu. dan_leu35 dan_leu35 Buna seara!daca copilul a fost incredintat catre mama prin hotarire judecatoreasca si mie m-i sa incuvintat un program de vizitarea copilului meu de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Plecare copil in alta tara fara nici unul din parinti Lore$ Lore$ Buna! Am divortat in 2014, copilul meu are 5 ani si jumatate, a ramas in custodia mea, fostul sot mi-a facut declaratie la notar ca e de acord sa ii schimb si ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii restrictioneaza dreptul de a calatori in strainatate? WhiteRose1 WhiteRose1 Buna ziua. As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care voi avea un copil in afara casatoriei si doresc sa preia numele meu de familie, de comun acord cu ... (vezi toată discuția)