avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Plecare copil in alta tara fara nici unul din parinti
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Plecare copil in alta tara fara nici unul din parinti

Buna! Am divortat in 2014, copilul meu are 5 ani si jumatate, a ramas in custodia mea, fostul sot mi-a facut declaratie la notar ca e de acord sa ii schimb si numele copilului (sa ii dau numele meu de dinainte de casatorie), dar inca este in proces schimbarea numelui... Acum eu am o alta relatie si in octombrie copilul va trebui sa plece in Germania cu prietenul meu. Daca ii fac procura va putea sa plece cu copilul fara acordul tatalui, doar cu acordul meu? (eu voi fi plecata deja in Olanda). LA intoarcere peste 2 saptamani, copilul se va intoarce cu mine, mie imi trebuie acord de la tata daca trebuie sa calatoresc cu copilul sau imi este suficienta doar sentinta definitiva de divort (asa imi spusese d-na avocata...)?Multumesc1
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:10, 22 August 2016

pt a primi raspuns corect, ar trebui citat din hotararea judecatoreasca , ca sa intelegem si noi ce inseamna " a ramas in custodia mea "
Indiferent ca isi schimba numele la rubrica tatalui copilul dvs. il va avea tot pe fostul dvs. sot.
Uitati-va in sentinta si vedeti ce scrie la rubrica hotaraste in privinta autoritatii parintesti si anume daca aceasta se exercita in comun sau doar de dvs. Daca scrie ca autoritatea parinteasca se exercita in comun aveti nevoie de acordul tatalui. Iar concubinul dvs. va avea nevoie atat de acordul dvs. si al tatalui precum si de cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(nelemurire) minor incredintat spre crestere - iesirea din tara alinus31 alinus31 buna seara! am si eu o nelamurire. eu sunt divortata de 4 ani si am o fetita care a ramas in custodia mea dar nu e trecuta pe numele meu ci pe a fostului ... (vezi toată discuția)
Definitiv =irevocabil sweet sweet Va rog frumos sa imi spuneti definitiv inseamna si irevocabil?Am o sentinta de divort cu incredintarea spre crestere a fiicei mele .la finalul sentintei scrie ... (vezi toată discuția)
Bună seara! daca am custodia exclusivă pot schimba numele copilului ... Alina23@ Alina23@ Bună seara! Daca am custodia exclusivă pot schimba numele copilului pe numele meu? Mulțumesc! (vezi toată discuția)