avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită notificare
Discuție deschisă în Executare silită

notificare

Buna ziua.As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu un model de notificare/adresa pentru a "speria" debitorii care au uitat sa isi achite datoriile..Multumescu mult
Cel mai recent răspuns: Luciana21 , utilizator 19:07, 28 Aprilie 2009
Raspuns.
Daca tot te chinuiesti sa faci "NOTIFICARE", cel putin, din punctul meu de vedere, da curs unei "notificari" putin mai altfel, adica o invitatie originala la CONCILIERE DIRECTA., intrucat procedural temeiul de drept acesta este CONCILIEREA DIRECTA (art. 720/1 Cod procedura civila), si 1.079 Cod civil, coroborat cu ceea ce mentioneaza contractul in care figurati dvs. creditori.
Iata cam cum arata o invitatie la CONCILIERE:

CATRE
DEBITORUL____
SEDIUL _______(SAU DOMICILIUL)

SUBSCRISA (cu toate datele de identificare: denumire, sediu, telefon. fax, numar de inmatriculare in Registrul Comertului, Codul unic de identificare nr. ___, titulara a contului nr. __deschis la ___persoana juridica romana, reprezentata prin ____
1. Va facem cunoscut ca figurati debitori in evidentele noastre contabile cu suma TOTALA de ____
2. Va convocam, conform art. 720/1 Cod procedura civila la
CONCILIERE DIRECTA
In ziua de____orele __la sediul firmei noastre din ____strada __nr. __bloc__et. __ap. __, birou director economic pentru stingerea pozitiei debitoare cu care figurati in evidentele noastre de ___lei.
Debitul se compune din:
a) factura nr. __din__cu suma de _____datorata in baza contractului nr. __din ___avand ca obiect ___, in temeiul art. ___din contractul sus mentionat.
b) penalitati de ___calculate la suma de ___lei, retinand ca data scadenta a datoriei a fost data de ___, conform contract nr. __/din__art__potrivit caruia : "________"
In vederea edificarii dvs. asupra sumei datorate va punem la dispozitie:
a) contractul nr. __/din __(sau comanda dvs. nr. __din __)
b) factura nr. ___/din ___cu suma de ___lei;
c) daca este cazul, procesul -verbal de receptie nr. __din __
d) orice alt document, prezentat numai in copie, care poate sa-l ajute pe debitor in identificarea debitului, sumei datorate.
Depunem anexat ______file (care vor fi numerotate) pentru a nu dispare ceva.
Daca considerati oportun se efectuam un punctaj asupra debitului de ___va stam la dispozitie.
In caz de neonorare a sumei datorate, ne vedem obligati a actiona in instanta pentru recuperarea creantei datorate de dvs.
Semnaturi.
Nu uitati sa respectati INTOCMAI, termenul pe care legiuitorul il obliga pe creditor sa il lase la dispozitia debitorului pentru a pregati raspunsul. Mai exact, CITITI DE PE INTERNET art. 720/1 Cod procedura civila.
INOCENTIA

Nu sunt sigur ca discutam despre creditor persoana juridica si daca debitul are natura comerciala. Daca da, e valabil raspunsul anterior; asta nu inseamna ca inlatura efectele unei notificari comunicate in baza art. 1079 si urm. C. civ.

Notificarea mai are si unele particularitati neexplicitate aici, ca de exemplu: posibilitatea solicitarii daunelor moratorii.
..da stiu de termenul de 15 zile de la comunicare...multumesc mult pentru model.O zii placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere directa? pompiliairina pompiliairina Am incheiat un contract de imprumut cu o persoana fizica, contract sub semnatura privata. A expirat termenul in care trebuia sa imi restituie banii de un an si ... (vezi toată discuția)
Eroare? Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Inainte sa se deschida un proces se efectuaeaza procedura pe cale amiabila..in care(in speta) s-a notificat in scis debitorul despre suma care ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii mm_alina20 mm_alina20 Anul trecut am semnat cu o insitutie un contract de proiectare pentru reabilitarea sediului lor, am predat proiectul in termenul stabilit in contract, urmand ... (vezi toată discuția)