avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... conciliere directa?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

conciliere directa?

Am incheiat un contract de imprumut cu o persoana fizica, contract sub semnatura privata. A expirat termenul in care trebuia sa imi restituie banii de un an si jumatate. Ii pot trimite o scrisoare de conciliere directa? Daca da, vreau va rog un model. Ce posibilitate exista de a-mi recupera banii.?
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 15:16, 30 Iunie 2009

Nume si prenume:
Adresa:

Catre
Dl /Dna

Subsemnatul cu sediul in localitatea ........................, Jud. ............., str. ............................... nr............ap............., formulează prezenta cerere de

CONCILIERE DIRECTÃ

prin care încercam, conform prevederilor art. 720 Cod procedura civila , soluţionarea litigiului pe cale amiabila.
Va convocam la sediul/adresa din localitatea ..........................., Str. ..........................nr....... Ap......., jud. ............ in perioada ..................... – ..............., intre orele ...... – .......
In fapt motivul prezentei este faptul ca figuraţi cu o datorie , in calitate de debitori cu suma de .................... lei, reprezentând contravaloarea contractului incheiat .....
In cazul in care nu va veţi prezenta la conciliere sau in eventualitatea in care nu se va plati datoria in termen de 15 zile de la primirea prezentei, suntem puşi in neplăcuta situaţie de a declanşa împotriva dvs. una din următoarele proceduri
- deschiderea procedurii de solicitare a falimentului dvs. conform Legii nr. 64/1995 rep. privind procedura reorganizării judiciare si a falimentului;
- deschiderea procedurii somaţiei de plata – ce constituie titlu executoriu, conf. OG nr. 5/2001 privind procedura somaţiei de plata aprobata prin Legea nr. 295/2002
- deschiderea procedurii civile sau penale.

In speranţa unei intelegeri pe cale amiabila,

Subsemnatul
.............................

Mult succes ,
In masura in care aveati la momentul imprumutului.
Este dificil dar, incercati sa faceti notificari scrise prin care sa va asigure ca va v-a achita suma ramasa.
Nu exista o conciliere de tip comercial in situatia d-voastra.
O trimit cu confirmare de primire?
Este indicat .
Fiind un contract civil nu se impune concielierea directa. Puteti sa-i trimitei o notificare, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire prin care il somati sa va achite datoria intr-un temen, mentionand ca in caz contrar il veti actiona in judecata ( ceea ce probabil va fi necesar, pentru a va recupera banii,daca termenul de restituire a expirat de un an si jumatate).

Alte discuții în legătură

Rog ajutor - neplata de factura adi6982 adi6982 Buna ziua, Indraznesc sa intreb aici deoarece nu cunosc foarte bine procedurile. Iata situatia: - detin societate comerciala SRL - in data de 17.07.2007 am ... (vezi toată discuția)
Notificare rau platnici DESTINY DESTINY Buna ziua ! Va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa, cum se procedeaza in cazul in care firme cu care colaborez, au devenit rau platnice. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Convocare conciliere LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Doresc si eu sa ma ajutati cu un model de notificare in vederea concilierii pentru un debit pe care o societate il are de incasat de la un client. Multumesc ... (vezi toată discuția)