avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare abuziva a granitei intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare abuziva a granitei intre proprietati

Buna seara!

Un vecin a schimbat granita intre proprietati, a batut noi tarusi, in total aluat vreo 5 ari de capul lui.
1)Acest vecin risca vreo sanctiune ?

2)Care e procedura legala de urmat pt schimbarea granitei intre proprietati (cum trebuia sa procedeze el) ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 08:41, 26 Martie 2014
Faceti o plangere la politie pe motiv ca vecinul savarseste infractiunea tulburarii de posesie.Politia sa constate intr-un proces verbal cea ce sustineti. Bazati-va pe noul cod penal.

Art. 256
Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
investiti instanta cu o actiune in granituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ... cristiancsv cristiancsv Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ,folosirea acelui teren si refuzul de al elibera ,,este caz penal sau civil ?? Ocuparea ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie gesiana gesiana Am cumparat un teren extravilan cu intabulat liber de sarcini extras de carte funciara pus pe rol la Consiliul Popular fara a fi probleme.Terenul era nelucrat ... (vezi toată discuția)
Expert topografic + cadastristul itgenmar itgenmar In urma cu 2 ani am cuparat un teren si mi-am costrui o casa. I-am facut cadastru, am facut expertiza topografica. Vecinul meu mi-a scos de 2 ori tarusi ... (vezi toată discuția)