avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare prejudiciu

Buna dimineata,
Fac referire la administratorul asociatiei de proprietari care gestiona simultan 2 asociatii distincte situte in acelasi bloc. Anul trecut in octombrie sa hotarat destituirea lui si demiterea presedintelui, insa in urma efectuarii situatiilor financiare activ-pasiv intre fostul administrator si cel nou, a rezultat un prejudiciu de 12500Lei, bani pe care fostul administrator nu ii recunoaste sustinand ca o mica parte din ei au fost cheltuiti pe reparatii la asociatia cealalta, deducand asta si din listele celeilalte asociatii care au restante in cuantum de 27700Lei, iar la asociatia noastra dupa fiecare reparatie banii erau recuperati in lista de intretinere in luna precedenta si suma banilor colectati ramanand constanta in rubrica fond de rulment (9350Lei), iar 3150Lei reprezentand bani colectati pentru impozit dar nevarsati unde trebuie.
Zilele trecute s a depus plangere la politie si in paralel l-au contactat si pe fostul administrator care a acceptat sa restituie 9600Lei, dar cu acceptul celeilalte asociatii in care s-au efectuat investitii. Acum nu stim cum si ce formulare sa folosim cand ne intalnim cu fostul administrator (insotit de reprezentantii celeilalte asociatii), ca sa avem garantia ca se vor recupera banii.
Astept raspunsul dvs,
Multumesc anticipat,
ndb
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:39, 26 Martie 2014
Ati putea incerca la un mediator rezolvarea situatiei.
Reprezentanti legali a celor 2 asociatii de proprietari impreuna cu ex administratorul pot incheia document autentificat la notar,prin care ultimul isi asuma responsabilitatea achitarii debitului
ndb a scris:
Acum nu stim cum si ce formulare sa folosim cand ne intalnim cu fostul administrator (insotit de reprezentantii celeilalte asociatii), ca sa avem garantia ca se vor recupera banii.

Cele mai bune formulare sunt "notele de banca" sau popular "bancnotele". Fostul administrator sa vina insotit de oricine vrea el si sa depuna la casieria asociatiei suma ce o datoreaza in bani romanesti, in bancnote asa cum explicam. Casierul dumneavoastra sa-i elibereze chiranta pe suma achitata.
Daca vreti dumneavoastra ori fostul administrator, incheiati un proces verbal in care explicati ca, in urma verificarii gestiuneii, s-a constata o diferenta de bani in suma de xxx lei si ca aceasta suma se achita astazi data de... cu chitanta nr...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari data in judecata madalin981 madalin981 Buna ziua, Va rog daca imi poate da cineva un raspuns legat de urmatoarea situatie: Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a fost data in ... (vezi toată discuția)
Destituire presedinte asociatie proprietari Elenapusa Elenapusa Cine poate decide si hotara, destituirea presedintelui, cenzorului si administratorului dintr o asociatie de proprietari? Daca avem dubii in calculul ... (vezi toată discuția)
Solicitare cheltuieli bloc ANGADALI ANGADALI Buna seara si sarbatori fericite tuturor , Am solicitat in repetate randuri , mai intai verbal si apoi in scris , administratorului de bloc sa-mi puna la ... (vezi toată discuția)