Buna ziua! Sunt in concediu de maternitate pentru doi ani si vreau sa ma intorc la munca mai repede cu 6 luni (fetita mea are 1 an si 6 luni) doar ca nu la vechiul loc de munca. Intrebarea mea este care este procedura? Trebuie sa fac o cerere la actualul angajator pentru a ma reintoarce la munca dupa care sa depun dosarul pentru stimulentul de insertie si apoi imi dau demisia la zi ? Sau cum?
1. Dvs. nu sunteti in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci sunteti in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.
2. - Puteti incheia un contract individual de munca (CIM) cu noul angajator chiar inainte de a inceta CIM cu fostul angajator.
- Cu o copie dupa CIM va duceti la Primarie (unde ati depus actele pentru indemnizatia pentru CCC), solicitati suspendarea platii indemnizatiei si plata stimulentului de insertie de 5oo lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
3. - Apoi faceti o cerere catre fostul angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIMsi reluarea activitatii.
- Apoi faceti o alta cerere de incetarea a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu aceeasi data cu care solicitati incetarea suspendarii CIM.
Stimulent insertie
anymaryh
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)