Buna ziua, am si eu o intrebare. Cate ore este legal sa muncesti pe zi?
Lucrez undeva cu 8H pe cartea de munca, dar as vrea sa imi iau si un al doilea job cu 4H. Ce spuneti,se poate? Cum se procedeaza? (Orarele de munca nu se vor intersecta). Va multumesc! :frantic:
ART. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
Limita de 8 ore/zi si 40 ore/saptamana este doar in cazul unui singur contract de munca.
Puteti avea mai multe contracte de munca, fara limitarea la cele 40 ore/saptamana.
1. Se va incheia un nou c.i.m. cu timp partial, intrucat Codul muncii prevede cumulul de a muncii la angajatori diferiti sau la acelasi angajator in baza a mai multor c.i.m.
Exceptie fac situatiile de incompatibilitate.
2. Durata de maxim 48 de ore pe săptămână se referă la un singur contract individual de muncă. În alţi termeni, salariaţii cumularzi pot depăşi durata maximă instituită de Codul Muncii.
2 joburi in paralel
M-A-N
As dori sa stiu daca o persoana cu un job de 8h/zi mai poate sa-si gaseasca un al doilea job, eventual tot cu norma intreaga? Pt. 2 joburi in paralel care ... (vezi toată discuția)