avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea/anularea dreptului de a mai conduce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea/anularea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice

Am fost condamnat la 1an de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada de supraveghere de 2ani pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o alcoolemie de peste 0,80 g . In hotararea instantei nu se spune nimic despre suspendarea/anularea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice. As dori sa stiu cand imi pot relua dreptul de a coduce autovehiculul, daca trebuie sa dau din nou examenul de permis, si cui trebuie sa ma adresez pentru redobandirea acestui drept dupa perioada...
Cel mai recent răspuns: boby_yoghi , utilizator 23:04, 4 Iulie 2014
Am avut discutia asta aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
In opinia mea, daca nu s-a dispus nimic in legatura cu dreptul de conducere de catre instanta, atunci o sa se restituie permisul de conducere.
Da, permisul se restituie.
Ar trebui sa stiti ca nu ati fost condamnat, amanarea aplicarii pedepsei nu este o hotarare de condamnare.


Vă mulțumesc pentru răspunsuri!
Mi-am recuperat permisul astazi. Multumesc de indrumari, explicatii si sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare 10 luni viorelv viorelv A fost condamnat 10 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru conducere a unui auto pe drumuri publice cu ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat pentru consum de bauturi alcoolice ciprian000 ciprian000 in august 2018 la un control de rutina am fost surprins conducand autovehiculul dupa ce am consumat niste bere. in aerul expirat a iesit 0.59 iar la sange ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)