avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Judecare conflicte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Judecare conflicte de munca

Buna ziua,

O contestatie la o decizie de sanctionare disciplinara depusa pe 5.02.2014, a primit termen si s-a judecat pe 5.03.2014.
O alta contestatie depusa pe 6.03.2014 nu a primit termen nici acum, de la arhiva Tribunalului primind raspunsul ca pe 28 Mai, abia preia judecatorul dosarul si dupa aceea se da un termen.
Este corect si legal astfel? Stiam ca acest gen de dosare se judeca in regim de urgenta conform Codului muncii:
"Art. 271
(1) Cererile referitoare la soluţionarea conflictelor de muncă se judecă în regim de urgenţă.
(2) Termenele de judecată nu pot fi mai mari de 15 zile.
(3) Procedura de citare a părţilor se consideră legal îndeplinită dacă se realizează cu cel puţin 24 de ore înainte de termenul de judecată."

Cum se poate actiona in acest context? Se poate interveni pentru atribuirea unui termen de judecata in conditiile legii?
Va rog un sfat.
Multumesc mult,

Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
Paradiso, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paradiso , utilizator 21:39, 26 Martie 2014
Banuiesc ca locuiti intr-un oras de provincie,in Bucuresti litigiile de munca primesc termen dupa un an de la data introducerii actiunii.Procedural nu aveti mijloace pentru urgentarea judecatii,aveti rabdare sunteti un justitiabil privilegiat in comparatie cu justitiabilii din Bucuresti.
Va multumesc pentru raspuns.
Asa este nu locuiesc in Bucuresti.
Sa inteleg deci ca prevederile Codului muncii sunt valabile doar pe hartie...
Puteti face cerere de preschimbare a termenului de judecata, invocand prevederile Codului Muncii.
Multumesc mult, vom incerca in acest fel.
Cat timp nu aveti termenul de judecata stabilit nu puteti formula cerere preschimbare termen.

Alte discuții în legătură

Dosar cu termen de recomandare în mai 2014. ce pot face? florin37 florin37 Buna ziua, am un dosar (contestatie decizie de concediere) inregistrat in mai 2013 la Tribunalul Bucuresti (sectia a VIII-a, Conflicte de Munca si Asigurari ... (vezi toată discuția)
Buna am depus impotriva unei hot.definitive contestatie care din cite stiam se judeca la urgenta dar aflu stupefiat ca termenul este in decembrie.ce inseamna cum ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)