avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar cu termen de recomandare în mai 2014. Ce pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar cu termen de recomandare în mai 2014. Ce pot face?

Buna ziua, am un dosar (contestatie decizie de concediere) inregistrat in mai 2013 la Tribunalul Bucuresti (sectia a VIII-a, Conflicte de Munca si Asigurari Sociale), pentru care inca nu s-a stabilit un termen de judecata. Cei de la registratura/arhiva mi-au spus ca am fixat un termen recomandat pentru mai 2014 (pe site-ul TMB dosarul apare fara termen de jdecata). Pentru mine acest termen este mult prea indepartat(aproape imposibil) si doresc sa-l reduc cat mai mult. Imi puteti spune daca este posibil si cum se procedeaza ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 23:42, 8 August 2013
Astfel de termene se acorda , in primul rand, din cauza volumului foarte mare de dosare intrate pe Sectia a VIII-a.

Puteti formula o cerere de preschimbare a termenului si de cele mai multe ori completul de judecata admite aceste cereri, cu riscul de a-si incarca sedinta de judecata.
Multumesc pentru raspuns !
Termenul din mai 2014 nu este unul dintre termenele de judecată și prin urmare nu puteți solicita preschimbarea lui aşa cum aţi fost sfătuit. El este doar un artificiu care permite personalului auxiliar de justiție să ”păcălească” programul ECRIS și să introducă dosarul în baza de date. Uitaţi acest termen, el nu va afecta cu nimic cauza dvs.

Cererea dvs. se judecă potrivit Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC), iar asta înseamnă că primul termen de judecată nu se fixează imediat. Întâi se vor comunica atât cererea dvs. cât şi întâmpinarea părţii adverse, apoi vi se va pune în vedere să depuneţi răspuns la întâmpinare. Abia apoi se va fixa primul termen al cauzei.
Va multumesc pentru raspuns! Problema mea este ca am trimis dosarul in aprilie, a fost inregistrat la sfarsitul lunii mai, iar pana in prezent nu am primit intampinarea despre care vorbiti.
Conform prevederilor art. 271. Codul Muncii
"(1) Cererile referitoare la solutionarea conflictelor de muncã se judecã în regim de urgentã.
(2) Termenele de judecatã nu pot fi mai mari de 15 zile."

ar fi trebuit sa primesc un termen de judecata. Inteleg ca este un conflict intre prevederile CM si CPC. Probabil primeaza prevederile CPC. Multumesc inca o data pentru raspuns!
1. Până la această dată ar fi trebuit să primiți întâmpinarea. Mergeți în arhiva instanței si întrebați care este stadiul dosarului.

2. Și eu sunt de părere că există un conflict între dispozițiile referitoare la verificarea și regularizarea cererii de chemare în judecată din Codul de procedură civilă (art. 200 și art. 201) și cele ale art. 77, alin. (2) Codul muncii. Primul termen al unei cauze este tot termen de judecată, chiar dacă în literatura de specialitate am întâlnit distincții. În situație de conflict între o normă cu caracter general și una cu caracter special se aplică întotdeauna cu întâietate norma cu caracter special, care în situația de față este art. 77 Codul muncii.

Am o părere foarte proastă despre această chestiune, care nu este prima pe care o constat, însă sper că cine ar trebui să se ocupe de asta va pune în acord dispozițiile Codului muncii cu cele ale Codului de procedură civilă. Sigur că nu exclud posibilitatea ca eu să greșesc și m-aș bucura dacă cineva m-ar contrazice.

Alte discuții în legătură

Judecare conflicte de munca Paradiso Paradiso Buna ziua, O contestatie la o decizie de sanctionare disciplinara depusa pe 5.02.2014, a primit termen si s-a judecat pe 5.03.2014. O alta contestatie ... (vezi toată discuția)
Noul termen la chemare in judecata la bucuresti, peste 14 luni justice123 justice123 Pardon, 16 luni =D> Doar o constatare. Stie cineva care e explicatia? (vezi toată discuția)
Cerere de preschimbare termen de judecata ContSters73633 ContSters73633 Buna ziua, In luna noiembrie 2012, am dat firma in judecata pentru conflict de munca, deoarece au emis o decizie pe care nu am semnat-o si au atatat-o celor ... (vezi toată discuția)