avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire index apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire index apometre

Administratora si presedintele nu vor sa verifice apometrele, justificand ca nu au voie in proprietatile locatarilor, sustinand ca nici d-lor nu vor lasa pe nimeni sa le intre in locuinta pentru a le verifica apometre, instalatii etc
Cum se poate impune acest lucru, pentru ca este necesar - verificare apometre, verificare instalatii de termoficare.
Multumesc
Legea 230/2007 Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

st_constanta a scris:
Administratora si presedintele nu vor sa verifice apometrele, justificand ca nu au voie in proprietatile locatarilor, sustinand ca nici d-lor nu vor lasa pe nimeni sa le intre in locuinta pentru a le verifica apometre, instalatii etc

Administratora dumneavoastra nu este administratora. Presedintele dumneavoastra nu cu cunoaste legislatia.
Indrumati-i sa citeasca legea 230/2007 si HG 1588/2007 sau alegeti alt presedinte, cautati sa angajati alt administrator...

Este discutabil daca apometrele sunt "elemente din proprietatea comuna". Eu spre ex am acte care atesta ca sunt ale mele chiar eu le-am cumparat si am platit pt montare, sigilare etc.
Eu spre ex am acte care atesta ca sunt ale mele chiar eu le-am cumparat si am platit pt montare, sigilare etc.

Apometrele si repartitoarele sunt ale dumneavastra, dar folosesc pentru stabilirea unor consumuri comune, daca exista suspiciunea ca ele nu intregistreaza corect consumul si nu lasati sa fie verifificate, atunci sunteti trecut la pausal, suportand pierderile fara drept de contestatie.
Cu privire la remarca lui @driverx - mai degraba m-as pronunta pe faptul ca apometrele dvs. sunt montate intr-un spatiu comun. Daca va uitati cu atentie pe schita apartamentuli, acel spatiu care are mai multe denumiri, functie de zona, o sa observati ca suprafata acestuia nu face parte din suprafata apartamentului. Pe acolo trec tevile de AR, ACM, canalizare. Tot ce este teava verticala este proprietate comuna si tot ce este teava orizontala, apartine deja apartamentului, insa, repet discutam de un spatiu comun si la acest aspect s-a referit, mai sus, @thran (Legea 230/2007 Art. 15. ).

La noi parerile cu privire la inspectarea instalatiilor comune - asa cum s-a aratat mai sus, sunt impartite: proprietarii responsabili si cu grija pentru ca banii lor sa se risipeasca, solicita actiuni de verificare mai dese, in schimb, sunt proprietari care fie nu accepta accesul in locuinta, fie o fac cu mare greutate si numai la presiunea "maselor"... Noi, celor de la asociatie - va spun sincer, nu ne face mare placere sa facem aceste verificari si nu vreau sa insist sau sa va spun motivele, insa verificarile se fac doar atunci cand este nevoie (tevi sparte, diferente mari de apa in scara). Daca nu este nevoie sa se faca verificari, cu mare placere pot sa fac altceva, mai placut...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obliga vecinul de deasupra sa-si repare wc-ul care-mi distruge tavanul? mirikeus mirikeus Buna ziua, Tocmai ne-am renovat apartamentul insa avem un mare ghinion cu vecinii care sunt extrem de \\"intelegatori si omenosi\\". Mai exact, vecinului de ... (vezi toată discuția)
Contorizare separata apa parter LucianMarian84 LucianMarian84 Buna ziua , stau intr-un bloc cu 4 etaje , o singura scara la parter. Din 10 Familii multe nu vor sa se contorizeze separat la apa (le vin zilnic copii , ... (vezi toată discuția)
Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? vasti1948 vasti1948 Buna seara! Sunt un utilizator nou al acestui site pe care l-am descoperit chiar astazi in incercarea de a gasi raspunsuri la cateva intrebari despre ... (vezi toată discuția)