avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot obliga vecinul de deasupra sa-si repare WC-ul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot obliga vecinul de deasupra sa-si repare WC-ul care-mi distruge tavanul?

Buna ziua,

Tocmai ne-am renovat apartamentul insa avem un mare ghinion cu vecinii care sunt extrem de "intelegatori si omenosi". Mai exact, vecinului de deasupra ii curge cred WC-ul sau oricum o teava care ne-a facut o pata de diferite culori pe tavan exact deasupra WC-ului nostru. Efectiv zugraveala a incepu sa pice si o culegem cu farasul. Am vorbit cu vecinul si a zis ca nu e de la el :O si nici nu a dorit sa schimbe prea multe cuvinte cu sotul iar administratorul are mai mult o atitudine de jucator in rezerva.
Dorim sa stim daca exista un temei legal, o solutie care sa-l oblige intr-un fel sa-si repare teava/WC-ul?

Multumesc frumos,
Maria
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:06, 19 Februarie 2013
Faceti o solicitare la presedintele asociatiei ca vecinul dv. sa permita intrarea in apartament a administratorului insotit de un instalator sub pretextul de a verifica instalatia comuna ca nu cumva necazul dv. sa vina din aceasta teava comuna.
Instalatorul va constata de unde e hiba si astfel va vedea daca e de la el sau chiar din teava comuna.
Deci folositi acest pretext de verificare a tevii comune. Poate chiar acesta este adevarul, cine stie ?!?
Okey, dar mai mult ca sigur instalatorul va trebui sa sparga gresia vecinului pe langa WC ca sa identifice problema. Adica nu vreau sa cred ca ii curge WC-ul in baie si nu face nimic sa-l lipeasca. Are administratorul cu instalatorul voie sa faca acest lucru pe motiv ca verifica teava comuna?
Intai o sa inspecteze ghena tevilor, stati linistit ca nu se apuca sa sparga aiurea faianta omului.
Doar daca va trebui sa repare, sa inlocuiasca teava verticala.....dar e de vazut.
mirikeus a scris:

Adica nu vreau sa cred ca ii curge WC-ul in baie si nu face nimic sa-l lipeasca.

Daca defectul ar exista la nivelul corpului de wc respectiv sa fie fisurat,avand in vedere ca vecinul are montata gresie,este greu de crezut ca eventualele dejectii sa patrunda prin planseu
Conditionat de sistemul de evacuare a apelor reziduale,exista posibilitatea ca in situatia in care instalatia este pozata in planseu ,teava respectiva sa fie fisurata
Sesizati oficial presedintele de asociatie sa desfasoare verificari in temeiul disp art 14 din L nr 230/2007
Daca va confruntati cu dezinteres solicitati aplicarea disp art 15 din L nr 230/2007
Cu un preaviz de 5 zile ,proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei,atunci cand este necesar sa se inspecteze,sa se repare ori sa se inlocuisca elemente din proprietatea comuna,la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu
Fac exceptie cazurile de urgenta,cand accesuk se poate face fara preaviz

In situatia in care situatia nu se solutioneaza amiabil,aveti dreptul sa solicitati aplicarea disp art 17 din L nr 230/2007
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! a intervenit o problema in blocul unde locuiesc la ... pfataxinicolae pfataxinicolae Buna ziua! A intervenit o problema in blocul unde locuiesc la instalatia de canalizare ( sifon ) a vecinului de deasupra. Teava de scurgere a sifonului ... (vezi toată discuția)