avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de odihna intre concediu de maternitate si CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de odihna intre concediu de maternitate si CIC

Buna ziua,
Am zile de CO ramase si voiam sa le iau dupa ce se termina concediul de maternitate, inainte sa intru in concediul de cresterea copilului si mi s-a spus de la serviciu ca nu se poate sa iau CO, ca imediat dupa concediul de maternitate trebuie sa intru neaparat in CIC. Asa este?
Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:22, 2 Aprilie 2014
Puteti sa va luati CO dupa terminarea concediului de maternitate . Nu exista nicio interdictie legala in acest sens.
Multumesc pentru raspuns.
Dupa CO pot sa intru in CIC? Nu pierd dreptul la CIC daca iau CO dupa concediul de maternitate?
Nu pierdeti niciun drept, dar durata in care veti fi in CCC se diminueaza cu durata CO.
1. Intre concediul de maternitate si concediul crestere copil (CCC) faceti ce doriti dvs.

2. CCC il puteti solicita oricand pana cand implineste copilul 2 ani.
Buna ziua,
In cazul in care iau CO dupa concediu de maternitate, cum fac cererea pentru concediul de cresterea copilului? Stiam ca am termen 60 zile pentru depunerea dosarului in cazul in care se trece imediat dupa concediu de maternitate la CCC. Se procedeaza la fel si la CO? Am tot 60 zile? Sau in ziua imediat urmatoare cand se termina CO trebuie sa ma prezint cu dosarul pentru CCC?
In cazul in care raman totusi cu CO neefectuat, zilele se reporteaza in anul urmator?
Va multumesc.
O zi buna.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna restant dupa concediu postnatal, sotul in ccc alinutza9 alinutza9 As dori sa stiu daca este posibil ca dupa terminarea concediului postnatal de 126 zile imi pot lua incontinuare concediul de odihna restant (de anul trecut) si ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)
Calcul zile concediu odihna ion_raluca ion_raluca Lucrez in sectorul bugetar, la 01.04.2016 o sa intru in concediu de maternitate. Inainte de acest concediu de maternitate as vrea sa-mi iau si concediul de ... (vezi toată discuția)