avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de odihna restant dupa concediu postnatal, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de odihna restant dupa concediu postnatal, sotul in CCC

As dori sa stiu daca este posibil ca dupa terminarea concediului postnatal de 126 zile imi pot lua incontinuare concediul de odihna restant (de anul trecut) si in acelasi timp sotul meu sa intre in concediu pentru cresterea copilului prin suspendarea contractului de munca.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:56, 6 Martie 2012
Da, se poate sa faceti asa cum doriti dvs.
Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca dupa postnatal sa iau concediu de odihna o luna si abia apoi sa intru in CIC. Lucrez in invatamant, iar CO s-ar suprapune cu vacanta de vara. Daca se poate sa procedez asa, imi puteti spune si daca exista un act oficial in care sa se precizeze acest lucru?
Va multumesc.

Si as dori sa va mai adresez o intrebare: pentru perioada de concediu de maternitate mi se mai acorda zile de concediu de odihna? Concediul de maternitate, care este un concediu medical pana la urma, diminueaza concediul de odihna?
Va multumesc.



[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Intrarea in CCC nu este obligatorie, ea se face la solicitarea salariatului, conform Codului muncii:

Art. 51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
...

2. Asadar puteti sa intrati in CCC oricand doriti dvs.

3. - Tot Codul muncii mai spune:

Art. 145
...
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

- Perioada de concediu de maternitate nu este perioada in care ati prestat activitate si deci pentru aceasta perioada nu se acorda CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna inainte si dupa concediul prenaltal/postnatal pensionatul pensionatul 1. Angajata poate beneficia de concediul de odihna integral in anul in care pleaca in concediul prenatal? Exemplu: Incepe numararea celor 126 yile in 01 ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna kicksnkr kicksnkr Buna ziua. Sunt gravida in 7 luni si doresc sa stiu daca am dreptul la tot concediul de odihna la locul de munca, mai exact cele 21de zile. Va multumesc. (vezi toată discuția)