avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termenul de depunere a dosarului pentru a beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termenul de depunere a dosarului pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua,

Sunt angatata cu CM , indeplinesc conditiile acordarii CCC. Urmeaza sa nasc si doresc sa aflu raspunsul la urmatoarele intrebari:
1. Cand pot, cel mai devreme sa depun actele pentru concediul de crestere al copilului avand in vedere ca voi avea concediu pre si post natal?
2. As putea sa imi iau zilele cuvenite de concediu de odihna dupa terminarea concediului post natal?
3. La calculul zilelor de concediu de odihna se ia in considerare perioada concediului pre si post natal?
4. Daca nu imi iau zilele de concediu este obligat angajatorul sa imi plateasca zilele de concediu de odihna?
5. Exista un termen prevazut de lege in care indemnizatia pentru cresterea copilului trebuie achitata? Mie mi s-a spus ca dureaza 3-4 luni doar procesarea dosarului.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:52, 22 Ianuarie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC imediat dupa data incetarii concediului de maternitate (pre si postnatal) veti depune actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.

2. - Puteti sa va luati CO dupa concediul de maternitate dar CCC il veti putea lua dupa ce se termina CO.
- Dar CO pe care il doriti il puteti lua numai pentru lunile in care ati lucrat pana la intrarea in concediul de maternitate.

3. Perioadele de concediu medical si de maternitate nu sunt perioade in care ati prestat munca si pentru acestea nu vi se cuvin zile de CO.

4. - Zilele de CO cuvenite si neefectuate se compenseaza in bani numai la incetarea CIM.
- Pe perioada cat sunteti in CCC dvs. aveti CIM suspendat (deci nu incetat).

5. - Dosarul pentru CCC pe care il depuneti la Primarie este inaintat la Agentia judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC).

- Iata ce spune OUG 111/2010

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

(2) Pana la data de 5 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale.

(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la agentia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.

(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.

(5) Contestatiile formulate impotriva deciziei prevazute la alin. (3) se solutioneaza potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
cum se procedeaza in cazul in care mamica are domiciliul in alt oras, are viza de flotant pe 1 an, locul de munca in Bucuresti si vrea sa ramana in capitala prin prelungirea vizei anual? unde depune cererea?
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (din care am redat si mau sus) spune:

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

2. Deci daca are resedinta in Bucuresti (prin viza anuala de resedinta = flotant) poate depune actele la Primaria de sector.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului coroscrinela coroscrinela buna ziua. Am lucrat la o firma si am ramas insarcinata,am avut probleme cu sarcina si am fost internata in spital,medicul specialist mi-a recomandat sa intru ... (vezi toată discuția)
Institutii avizate pentru a oferi concediul maternal. Ramona_Manea Ramona_Manea Buna ziua, Legile legate de drepturile gravidelor si lauzelor le cunosc destul de bine,dar nu stiu unde ar trebui sa apelez pentru a rezolva situatiile in ... (vezi toată discuția)
Cand depun dosarul pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului oanamariahila oanamariahila Buna seara, Am citit atatea variante incat nu mai stiu care e cea corecta. Deci ma intereseaza cand depun dosarul pentru CCC in conditiile in care: 1. ... (vezi toată discuția)