avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Frate toxicoman, fura din locuinta - se poate evacua ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Frate toxicoman, fura din locuinta - se poate evacua ?

Buna ziua ,
Ma numesc E. am 28 de ani si locuiesc in Bucuresti intr-un apartament impreuna cu mama si cu fratele meu
Tatal meu a decedat cu 18 ani in urma , mai am o sora care este plecata din tara pe perioada nedeterminata (dar slabe sanse sa se mai intoarca)
Problema este cu fratele meu care de ani buni se drogheaza cu heroina , am incercat in fel si chip sa-l facem sa inteleaga ca ne face rau noua dar mai ales lui , cu 2 ani in urma a fost la un centru de reabilitare special pt toxicomani unde a stat cateva lui dar dupa ce a plecat de acolo nu a mai durat mult si iar a inceput sa se drogheze sa fure din casa , cu doua saptamani in urma am chemat si politia acasa dupa ce am descoperit ca a furat ceva obiecte si bani din casa dar tot degeaba , ca intr-un final sa gasesc pe internet o fundatie care se ocupa cu toxicomanii , a fost de acord sa mearga acolo iar de acolo a fost trimis in elvetia (tot pe banii nostri bineinteles ) si astazi am fost sunati de acolo din elvetia ca el a fugit din centru .
Nu stim ce sa ne mai facem .
sora mea nu stie inca nimic (ca s-a reapucat de droguri ) nu am mai vrut sa o nelinistrim
Eu de 2-3 ani de zile am unde sa stau (in alt apartamant -al viitoarei sotii) dar nu am plecat din cauza asta ca nu vreau sa-l las cu mama acolo singur pt ca ii poate face ceva , cu toate ca , cu durere in suflet simt ca nu mai rezista mult mama mea .
Am reusit (de fapt el , prin faptele lui ) sa o conving si pe mama ca trebuie sa renunte sa-l mai ajute in orice fel cu toate ca mai mare ca dragostea de mama nu exista nimic pe lume si este de acord cu mine .
Acum , cu speranta ca am reusit sa va fac sa intelegeti prin ce trecem v-as ruga daca se poate sa imi raspundeti la cateva intrebari :
Poate fi evacut din locuinta unde stam ( apartamentul este pe numele mamei si al tatalui care a decedat iar cand a decedat s-a facut succesiune si suntem trecuti toti 4 in siccesiune -eu , mama , fratele si sora) ??
Se poate cumva ca el sa fie desmostenit ?
Se poate vinde apartamentul fara acordul lui ?
Exista o cale ceva ca sa putem sa scapam de el sa nu mai existe numele lui in succesiune ?
Daca cumva este de acord sa faca o declaratie la notar sau undeva ca ar fi de acord sa renunte la partea lui din apartament in favoarea mamei in schimbul sumei de x lei acea declaratie ar rezolva problema ?
Astept cu nerabdare respunsuri de la dumneavoastra
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:44, 29 Martie 2014
Se poate evacua daca fura si este dependent de droguri.
Ok
Si care ar fi pasii de urmat ?
si foarte important ce costuri sunt fiindca ne-a adus in pragul disperarii si la sapa de lemn
Nu aveti sansa sa il evacuati acum, cereti in instanta iesirea din indiviziune, sa va fie imobilul atribuit si sa ii platiti sulta pentru cota lui.
Declaratia v-ar fi de folos in instanta la partaj.
Daca vreti sa scapati mai ieftin, faceti partajul la notar, daca ii ziceti ca ii dati si bani pt cota lui, va accepta. Apoi, puteti cere evacuarea lui.
Dupa furt, ar fi trebuit sa depuneti plangere pt furt intre rude, daca se starngeau mai multe plangeri, ajungea dupa gratii si scapati de el o vreme.
Daca e un pericol pt mama si dovediti asta, poate solicita la judecatoria de care apartineti emiterea unui ordin de restrictie si protectie si evacuarea lui ca masura de siguranta- baza legala e legea violentei in familie.

In principiu, vazand dispozitiile art.1030 si urmatoarele din Legea nr.134/2010, republicata, persoana respectiva poate fi evacuata in conditii mai mult decat legale. Faptul ca se si drogheaza este un lucru care pune la indoiala putinta psihica de a fi partas la dezbaterea unei succesiuni...
asteptam sa vedem ce sa intampla in urmatoarele zile , daca se intoarce acasa sau ce are de gand sa faca momentan nu este in tara , a fugit de la centru din elvetia si a sunat astazi in tara ca este prin germania .
Va multumesc pt raspunsuri !

Alte discuții în legătură

Sunt mostenitoare si cu toate astea am fost data afara din casa eles eles buna ziua, in urma cu 6 ani tatal meu a decedat, a urmat apoi succesiunea la care am luat parte impreuna cu mama si fratele meu pentru un ap.(in Bucuresti) cu ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament beta88 beta88 Buna ziua!Va rog mult daca ma puteti ajuta in urmatoarea situatie: -Este vorba despre apartamentul parintilor mei. -Mostenitori legali sunt eu,sora mea si ... (vezi toată discuția)
Succesiune ady492 ady492 tatal meu sa despartit de mama si sa recasatorit au stat in casa de la bunici ei nu au contribuit cu nimic el a decedat dupa 5 ani am facut succesiune si ni sa ... (vezi toată discuția)