In baza art.89 alin 1 dinOUG 195/2002 cu aplicarea art 37 lit b C.pen.si cu aplicarea art.320 alin.7 C.p.p. cu aplicarea art 74 alin.1 lit.c si alin.2 C.pen.-76 lit.d C.pen. sotul meu a fost condamnat la 3 luni inchisoare.Avand o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pt o alta fapta dar nu prevazuta in codul rutier in baza art.87 C.pen. i-a fost revocata suspendarea conditionata si a fost condamnat definitiv la 2 ani si 3 luni inchisoare in data de 23/04/2012.A fost eliberat conditionat la data de 27/11/2013.Am depus cerere pt redobandirea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice in data de 26/03/2014.AS DORI SA IMI SPUNETI DACA ARE SANSE SA I SE APROBE CEREREA DE REDOBANDIRE A PERMISULUI AUTO. Pe forum am citit ca dupa un an de la ramanerea definitiva a unei sentinte judecatoresti se poate depune o cerere pt redobandirea permisului auto...dar cum parerile sunt multe am nevoie de un raspuns.Va multumesc pt intelegere!
In cazul aplicarii unei pedepese privative de libertate, asa cum a fost cea aplicata sotului dvs., acesta se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, dupa un termen 6 luni de la data executarii pedepsei aplicate.
Art. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de munca
......................................................
Va multumesc pt raspuns!...Adica sa inteleg ca se poate prezenta pt redobandirea permisului dupa ce au trecut 6 luni de la data cand a fost eliberat conditionat sau de la data cand se termin efectiv pedeapsa de 2 ani si 3 luni?Multumesc pt raspuns si pt intelegere...