avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Legea copyrightului
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Legea copyrightului

Buna ziua,
Ma intereseaza daca desenez niste poze la fel ca cele dintr-o carte dejea publicata (nu cu copy-paste, ci desenate asemenea), le pun aceste desene intr-o carte ce am de gand sa o public in scop strict didactic, nu comercial, trec la si cuprins si in dreptul pozelor desenate de mine dupa cartea dejea publicata, provenienta acestor poze (autorul dupa care m-am inspirat), mai trebuie sa cer acordul acestui autor ??? Din moment ce cartea care o public eu este cum spuneam, in scop strict didatic, iar pozele nu sunt copy-paste !!!???

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: nicu1iancu , utilizator 18:28, 27 Martie 2014
Cand ma refer la poze, cu scuze, ma refer la figuri desenate !
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
nicu1iancu, utilizator
In mod normal, nu este necesar acordul autorului atunci cand reproduceti un desen exclusiv in scop didactic (pentru ilustrare in invatamant), cu conditia sa nu aveti un avantaj direct sau indirect, comercial sau economic.

Cum dvs. intentionati sa publicati respectiva carte, ma gandesc ca urmariti sa o si vindeti, nu?
Multumesc pentru interesul acordat !
Tocmai ca nu urmaresc vanzarea cartii, ca drept dovada am convenit cu editura scoaterea unui tiraj redus de 50 bucati, cu destinatie precisa: anume biblioteca facultatii unde activez, strict pentru studenti. De altfel aceasta destinatie este trecuta si in contractul incheiat cu editura (editura ce apertine universitatii). In cazul in care ma indrumati in cele sustinute mai sus, va rog cu deosebit respect sa ma indrumati si catre paragraful legal ce confirma aceste aspecte ! Va sunt recunoscator daca imi indicati si partea legala ce sustine cele descrise anterior. Din auzite, (pe surse !) in alte state, ceea ce spuneti D-vs, este valabil. Ma intereseaza daca este valabil si la noi si unde gasesc legea care sustine aceste aspecte !
Cu deosebita stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un personaj de desen animat Pixelut Pixelut buna ziua, as avea cateva intrebari legate de un contract cu o editura pentru copii, despre anumite drepturi si obligatii, atat ale mele cat si ale ... (vezi toată discuția)
Cesiune exclusiva sau neexclusiva antonionescu antonionescu Sunt interesat de intelegerea anumitor hatisuri din legea dreptului de autor. Sunt grafician, specializat in ilustrarea cartilor pentru copii. Editurile care ... (vezi toată discuția)
Evaluare drepturi pentru site web daniel_dan daniel_dan Buna ziua, 1. Am realizat un portal informativ-educational, acesta s-a dezvoltat destul demult. Cum sa procedez pentru a-mi proteja munca investita? ... (vezi toată discuția)