avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanare dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanare dosar

Buna seara,
Sunt implicat intr-un proces de contestare PV, in calitate de Contestator. In prima faza, am depus dosarul de chemare in judecata a Intimatului, ulterior primind o adresa prin care mi se aduc la cunostinta cateva lipsuri la dosar, cu termen de 10 zile de a le completa. In plus, va trebui achitata o taxa judiciara de timbru, in valoare de 51.42 lei, reprezentand un capat de cerere pt. restituirea contravalorii platite.
Intrebarile sunt urmatoarle:
1. Se poate amana acest termen de 10 zile, fara a intra in sanctiunea de anulare a cererii?
2. In cazul in care exista posibilitatea amanarii, mai este necesara plata vreunei taxe judiciare?
Multumesc pentru suport!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
aleton, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:54, 27 Martie 2014
Termenul este de 10 zile si nu se poate amana decat in cazuri speciale (de forta majora,internare datorita unei boli etc.).
Nu puteți solicita amânarea acestui termen întrucât nu este un termen de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita / exceptie netimbrata karmagolden karmagolden buna ziua - in cazul in care ti-au respins o contestatie la executare fiindca s-a ridicat exceptia netimbrarii anticipate , adica inainte de prima infatisare, ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita popalucian popalucian Buna ziua. In luna a10a-2016 am primit instiintare ca sunt executat de catre un BEJ. Am depus contestatie la executare invocand prescripitia. Primul termen a ... (vezi toată discuția)