avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rog un pic de ajutor!!! Reziliere contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rog un pic de ajutor!!! Reziliere contract de intretinere

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema,un pensioner vecin cu mine I-a dat casa lui,fiului cu un contract de intretinere viagera,acum cativa ani.De atunci desi fiul lui se angaja prin acel contract sa-l intretina pana cand va muri,acesta nu a facut-o niciodata.Se intretine singur dintr-o pensie mizera,duce un trai inumam pentru gestul care l-a facut.Mai mult de atat,dupa ce ca fiul lui nu il intretine,nu il mai lasa sa stea nici in casa,l-a pus sa stea intr-o mansarda de casa.Nu va puteti imagina in ce conditii sta acel om,fara geamuri,fara usi, fara nici un zid,fara baie,etc.Acum omul nu a mai putut indura acestea si a deschis actiune la judecatorie ca sa rezilieze acel contract.Vazand aceasta fiul lui a venit in acea mansarda si I-a luat pana si patul in care dormea spunand ca-si ia ce-i al lui,lasandu-l sa doarma pe jos pur si simplu.Inchipuiti-va ca acel om sta ca intr-o celula cum vedem in filme,fara pat,fara masa,fara usa,fara geamuri,...intr-o bezna totala,fie ca-i zi fie ca-i noapte.Intrebare:Poate acel om sa reclame penal ca este silit sa traiasca in halul Acela?Care ar fi fapta penala savarsita de fiul lui ? Mentionez ca doresc sa-l ajut,daca il reclama poate se mai "indulceste"fiul acestuia ...macar pana cand se termina procesul cu rezilierea contractului.Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 12:54, 27 Martie 2014
Strangeti si probe pentru proces.
Ati citit contractul ? Dansul are drept de abitatie in toata casa, nu ?
Ar putea face plangere la politie pt tulburare de posesie si abandon de familie. Problema e ca ar fi trebuit sa faca ceva mai devreme.
Multumesc de raspuns...asa este trebuia sa faca mai demult....Acum fiul lui este proprietar in pe acea casa,i-a dat-o pentru al intretine pe batran...nu cred ca tulburarea sta in picioare ,odata ce fiul lui figureaza ca proprietar,el are doar mutatie pe acel imobil,....despre abandon ce sa zic...a fost acel incident descries mai sus...l-a dat afara pe batran si din acea mansarda,omul a chemat politia,cand a sosit la fata locului politia,fiul lui a zis ca nu l-a dat afara,numai si-a luat ce era al lui(patul ,masa,scaunul si doua covoare....toate intr-un stadiu de degradare avansat)...acum omul doarme pe jos ,pe ciment,...invelit intr-o plapuma....va puteti inchipui....fara lumina electrica,fara caldura,fara apa(fiul lui le-a taiat anterior si pe astea...pe motiv ca sunt mari consumurile si acesta nu plateste)...omul acesta traieste ca acum 2000 de ani !!! Ce credeti ca este de facut...pana se termina procesul...asta daca il mai apuca !!!
Eu cred că trebuie anunțată și autoritatea tutelară, pentru a se demara o anchetă socială.Dincolo de problemele de ordin legal, de ce poate sau ce nu poate obține în instanță, este vorba despre tratamente degradante și inumane, dacă cele descrise de dvs. sunt reale. Eu vă propun ca, dacă vă pasă, neîntârziat să sesizați autoritatea tutelară care să desfășoare urgent o anchetă socială și să se ia măsuri sociale, până la reglementarea situației legale.
....multumesc de raspuns...sunt foarte reale cele relatate!!!...desi sunt constient ca ar putea fi greu de crezut!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decesul debitorului obligatiei de intretinere.....ce e de facut??? licamirela licamirela Buna seara! Va rog cu respect, daca ma puteti indruma in urmatoarea problema a unei batrane: Contract de v-c, vanzatori- batranii , cumparator- fiul, pretul ... (vezi toată discuția)
Persoana imobilizata la pat dariusIII dariusIII Avem contract de întreținere cu o persoana in varsta de 89 ani. De 7ani ingrijim de ea, (hrana, facturi, curatenie) ,dar acum, in urma unei fracturi e ... (vezi toată discuția)
Divort mgeorge2010 mgeorge2010 buna ziua tuturor.Sunt casatorit de 10 ani si avem un copil de 4 ani jumate. Am ajuns din pacate in situatia sa divortam, divort pe care l-am inaintat in ... (vezi toată discuția)