avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor - consecinte

Buna ziua.

As dori pareri despre urmatoarea situatie:
In timpul unei parcari laterale am "sters" cu partea dreapta a masinii mele spoilerul pe partea stanga a masinii deja parcate. Deci avarii minore. Am lasat un nr de tel in parbrizul masinii dar nu am fost contactat de proprietarul masinii respective. Probabil a aruncat, sau cineva i-a aruncat hartia cu nr de tel, probabil nu s-a uitat la spoiler ... nu stiu. Am mers la politie sa declar evenimentul.
Mi s-a dat dovada pt service dar nu s-a intocmit proces verbal in ideea ca poate va aparea proprietarul .. sau ma va contacta sa incheiem amiabil situatia.

Daca proprietarul nu da vre-un semn si as dori totusi de la politie procesul verbal cu ce sanctiune ma pot alege?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:06, 31 Martie 2014
cu nici una iti poti poti rezolva masina ta daca ai asigurare casco,fara dovada
Ati procedat foarte bine declarand accidentul la politie. Avand autorizatia de reparatie emisa de politie va puteti repara autoturismul fara nicio problema, dar cu o cheltuiala daca nu aveti o asigurare Casco.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina parcata avariata din tamponarea a 5 masini cezaru cezaru salut aveam masina C, parcata in fata curtii. dupa o tamponare in intersectie intre A si B masina mea C si alte 2 parcate, D si E, au fost avariate. politia ... (vezi toată discuția)
Respingere unilaterala dosar daune de catre asigurator Adriana Enescu Adriana Enescu Buna ziua, am fost implicata intr-un accident usor (fara victime) astfel: aveam masina parcata pe o bordura, iar la intoarcerea la vehicul, am gasit-o lovita ... (vezi toată discuția)
Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)