avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura insolventa simplificata la cererea ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura insolventa simplificata la cererea debitorului

Buna ziua!

Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca o SC (debitor) pentru a deschide procedura de insolventa simplificata fara a apela la un lichidator, acesta urmand a fi numit de instanta.

Multumesc!
Formulati cerea de deschiderea procedurii la care atasati toate documentele doveditoare (bilantul certificat de administrator, balanta pe luna precedenta, o lista completa a tuturor bunurilor debitorului, conturile si bancile unde aveti deschise conturi, lista numelor si adreselor creditorilor, lista cu platile si transferurile patrimoniale efectuate de debitor cu 120 de zile anterioare inregistrarii cererii, lista a activitatilor curente, contul de profit si pierdere pe anul anterior - vedeti lista completa in legea 85/2006 - art. 28) si taxa de timbru de 200 ron.
In cerere pe langa solicitarea dispunerii deschiderii procedurii trebuie sa solicit si numirea unui lichidator, administrator judiciar (care din ele) pentru ca doresc sa dispuna instanta, NU AM?

Multumesc!
In procedura insolventei se numeste un administrator judiciar, lichidatorul este numit in procedura falimentului. Lichidatorii sunt persoane, fizice sau juridice, practiciani in insolventa si se regasesc pe tabloul UNPIR ([ link extern ] )
E bine sa alegeti dvoastra un administratori si nu instanta iar inainte de numire ( numirea care se face prin cererea de deschiderea insolventei) sa incercati sa obtineti cateva referinte despre el. Sunt destul de multi administratori care nu-si dau deloc interresul sa vine in sprijinul debitoarei. Succes!
1. cererea va fi de deschidere a procedurii simplificate, deci faliment. In cazul asta se numeste administrator judiciar sau lichidator? ce sa scriu in cerere?
2. daca nu cunosc niciun administrator, pot sa aleg unul oarecare/ de unde? nu am bani sa-l platesc.
1. Lichidator
2. Lichidatorii in cazul in care debitoarea nu are fonduri vor fi platiti din fondul de lichidare al UNPIR.

Alte discuții în legătură

Faliment pfa - 2018 ContSters339305 ContSters339305 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu legea sau partea din codul fiscal care precizeaza modalitatea prin care un PFA poate intra direct in faliment (fara ... (vezi toată discuția)
Declarearea falimentului unui srl jblt jblt Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire: eu sunt administratorul unui srl, avem datorii de 4500 la fisc, si 3500 la conta, pot sa initiez eu procedura ... (vezi toată discuția)
Datorie aparuta in tabelul final de create dar platita tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, In calitate de debitor am cerut intrarea in proced simplificata de insolv si faliment, instanta a acordat termen de definitivare a ... (vezi toată discuția)